Når Branäs skyder vinterens skisæson i gang  den 17. december, er det som regerende mester. Skianlægget i det nordlige Värmland er af de svenske skianlægs organisation, SLAO:s, kåret til ”Årets skianlæg 2021” og forventer derfor at se mange tilbagevendende og nye gæster i denne vinter.

 

Branäs har det seneste årti taget store skridt og er i dag det fjerde største skianlæg når det kommer til antal solgte liftkort. At anlægget fik den store ære at modtage kåringen ”Årets skianlæg 2021” var endnu et bevis på den fortsat stærke udvikling.

”Selvfølgelig var det en fantastisk nyhed. Kåringer er altid sjove og et bevis på at vi gør noget godt, men det vigtigste for os er at gæsterne har det godt. Ros fra en gæst er lige så meget værd som alverdens kåringer”, siger Anders Kjällström, direktør i Branäsgruppen.”

Den bedste skidestination for børnefamilier

Priser og kåringer er ikke uvant for Branäs, eftersom anlægget tidligere er kåret til ”Bedste skidestination for børnefamilier” hele 13 gange, endda af gæsterne selv. At det er børnefamilier som anlægget forbindes med er ingen tilfældighed.

”Vores primære målgruppe er børnefamilier og det er dem vi har i tankerne når vi planlægger alt fra nye pister og lifter til aktiviteter og restauranter.”

Flere spændende nyheder

I Branäs findes et stort udbud for alle aldersgrupper, med bland andet 33 pister og masser af aktiviteter og attraktioner i skiområdet. For nylig blev det besluttet at påbegynde et nyt stort projekt, at anlægge et nyt skiområde. Projektet startes om et par år, men allerede i sæsonen 21/22 forbedres de eksisterende familietilbud. For eksempel bliver en af de mest populære pister, Långsvängen, endnu længere for at tilbyde en enkel og skøn tur fra toppen og ned til området Mattesdalen. Blandt årets nyheder er der også en ny lift, en hoppepude, et kørebånd og flere nye snekanoner som effektiviserer sneproduktionen og giver mulighed for endnu bedre skiløb.

”På trods af pandemien, som selvfølgelig har påvirket os økonomisk, så er vi lykkedes med at få lanceret en hel del nyheder. Vi ser frem til at gæsterne kan opleve det hele, og det skal blive skønt med en lidt mere normal sæson.”

Holdbarhedssatsningen fortsætter

Branäsgruppen, den koncern som Branäs er en del af sammen med Kungsberget, Vallåsen og Ulricehamn Ski Center, har de seneste år gennemført flere projekter ud fra et holdbarhedsperspektiv. Man har blandt andet byttet all sugerør i plast til sugerør lavet af svensk siv, pistemaskinerne går på 100 procent HVO-diesel og al el som anvendes kommer fra fossilfri og klimavenlige kilder. I sæsonen 21/22 tages de næste skridt i satsningen og her fordobles antallet  af ladestandere til elbiler på alle fire anlæg.

”Vi går fra 37 till 66 ladestandere. Og ser vi 2 år tilbage, så har vi tredoblet antallet så det er et projekt som hele tiden bevæger sig fremad. Hovedparten af gæsterne kommer til os i bil og vi vil gerne gøre deres rejse så klimavenlig som muligt.”

Branäs åbner for sæsonen 21/22 den 17. december og har åbent helt frem til 18. april.

Forrige artikelEr det sikkert at tage på ski? I en COVID-19-kontekst?
Næste artikelCanazei – en klassiker med god mening
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.