Sikkerheden for børn og voksne er i højsædet hos de italienske skidestinationer, og derfor har de italienske myndigheder indført nye regler for skituristerne, der ny skal have både ansvarsforsikring, skihjelm hvis man er under 18 år og en alkoholpromille på under 0,5.

Rejser man til Italien på årets skiferie, skal man nu bl.a. huske at have en gældende ansvarsforsikring, ligesom hjelm er obligatorisk for skiløberne under 18 år. Skisportsstederne sender derfor nu en venlig påmindelse til de tusindvis af danskere, der årligt valfarter til støvlelandet for at stå på ski.

Italienske skidestinationer sender reminder til danskerne der skal på skiferie i 2023/2024

Op mod en halv million skiglade danskere valfarter inden længe mod de europæiske skidestinationer i både Nord- og Sydeuropa, og blandt danskernes favoritdestinationer er blandt andet Italien. Går årets skitur til de italienske alper skal man dog huske at tjekke både udstyr og forsikringer en ekstra gang, inden man klikker i skiene og drøner ned ad pisterne.

De italienske myndigheder har nemlig som de første i Europa indført nye regler, der betyder, at alle skal være i besiddelse af en gældende ansvarsforsikring, ligesom brug af hjelm for personer under 18 år nu er obligatorisk med henblik på at højne sikkerheden for landets mange skiturister.

– Vi glæder os til igen at tage imod de mange skiglade danskere, der hvert år besøger vores snebeklædte bjerge. For os er sikkerheden for vores gæster i højsædet, og derfor vil vi naturligvis også gerne minde danskerne om, at man skal huske at have styr på både ansvarsforsikring til alle og skihjelm til personer under 18 år. På den måde højner man både sikkerheden for sig selv og andre på bjerget, siger Luca Moretti, CEO hos Livigno Tourism Board, et af de italienske skisportssteder, der modtager flest danske turister.

“sikkerheden for vores gæster i højsædet, og derfor vil vi naturligvis også gerne minde danskerne om, at man skal huske at have styr på både ansvarsforsikring til alle og skihjelm til personer under 18 år.”

Husk ansvarsforsikring, skihjelm til de yngste og alkoholpromille under 0,5 på ski i Italien

Livigno har ca. 1.200.000 vinterovernatninger årligt, hvoraf danskere står for ca. 65.000 overnatninger. Det gør dermed også Danmark til det land, der står for femte flest overnatninger i Livigno-området. Kun polske, tjekkiske, tyske og belgiske gæster står for flere overnatninger hos det italienske skisportssted.

De nye regler om obligatorisk ansvarsforsikring skal dække, hvis der sker uheld i forbindelse med en anden person på pisten. Har man ikke en gældende ansvarsforsikring via eget forsikringsselskab, er det også muligt at tilkøbe i forbindelse med køb af liftkort på selve skidestinationerne. Udover ansvarsforsikring og brug af hjelm indebærer de nye regler også forbud mod at stå på ski i beruset tilstand. Alkoholpromillen skal således være under 0,5, og en overskridelse af reglerne kan koste både en bøde og inddragelse af liftkort. Derudover er det nu også obligatorisk for personer, der deltager i offpiste-skiløb, ski-bjergbestigning og vandreaktiviteter i snedækkede omgivelser, at udstyre sig med elektronisk lavinebipper, sneskovl og sonde.

Skiløb er, som mange ved, forbundet med en vis risiko, og derfor er det vigtigt, at vi passer på både os selv og hinanden på pisten. Hos de italienske skisportsteder ser vi både mange børn og voksne på bjerget, og udover vores markerede pister har vi også solide offpiste-muligheder. Med de nye regler får sikkerheden dermed et løft for både nybegynderne og de mere erfarne skiløbere, der besøger Italien. På den måde kan vi forhåbentligt reducere de risici, der følger med ved skiløb, lyder det fra Luca Moretti.

Livigno, der i 2026 skal lægge pister til flere discipliner i forbindelse med Vinter OL, er et skiområde bestående af to bjergsider, Carosello og Mottolino, der begge leder ned til samme dal, hvor de er forbundet af offentlig transport. I alt råder Livigno-destinationen over 32 lifte og 115 kilometer pister fordelt på 30 kilometer blå pister, 65 kilometer røde pister og 20 kilometer sorte pister.

Forrige artikelSki, sne og frisk luft – oplev vintersæsonen i snesikre Sverige!
Næste artikelGuide til online spil på skisport
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Skiavisen.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om ski i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@skiavisen.dk. Anders er også freelance digital konsulent.