Skisportsdestinationer i hele Europa tilbyder ofte en række andre aktiviteter ved siden af skiløbet, der kan give en ekstra dimension til skiferien. Det kan også være, at du har sagt ja til at tage med på vennernes skiferie uden selv at stå på ski, og her kan det være oplagt at udforske destinationernes øvrige aktiviteter. Det italienske skisportssted Livigno giver i denne pressemeddelelse 5 bud på oplagte aktiviteter til skiferien uden ski.

Danskerne valfarter i disse uger på skiferie i både Nord- og Sydeuropa, og det giver næsten sig selv, at langt de fleste drager afsted mod de snebeklædte bjerge for at trække i skistøvler og klikke i skiene. Men der er også dem, der af og til har behov for at afbræk fra skiløbet, eller dem, der er med for det gode selskabs skyld og ikke selv står på ski.

Der findes dog ofte et utal af aktiviteter på langt de fleste skidestinationer, som man kan give sig til, hvis man af den ene eller anden årsag søger noget at lave uden ski eller snowboard under fødderne. Den italienske vinterdestination Livigno, der i 2026 skal hoste en række discipliner under Vinter OL, giver her sit bud på fem oplagte aktiviteter at tage sig til uden ski og snowboard.

1. Gå på opdagelse i bjergenes stille ro med snesko på fødderne
Hos en lang række af de norske, svenske, østrigske, franske og italienske skisportssteder er det muligt at låne såkaldte snesko. En skridsikker sko med en stor trædeoverflade, der fastspændes under sine almindelige sko. Med dem og et sæt stave kan du bevæge dig frit i bjergene uden at synke gennem sneen, og på den måde får man en unik adgang til bjergenes uberørte, stille områder.

2. Fatbiking – opdag en større del af skiområdet på en cykel skabt til sne
Selvom det måske i første omgang lyder udfordrende at cykle i sneen, kan vi med det samme understrege, at fatbiking er en aktivitet for alle. Flere og flere vinterdestinationer tilbyder en tur på fatbike som alternativ til skiløbet – og med god grund. Det er nemlig en oplagt måde at opleve mere af skiområdet, når man på en form for mountainbike med ekstremt brede dæk og elmotor nemt, hurtigt og bekvemt kan forcere både sne og stejle bakker.

3. Langt over pisterne under en faldskærm
For dem, der søger en adrenalinfyldt oplevelse og ønsker at se bjergene fra en helt anden vinkel, er paragliding en fantastisk aktivitet. I stedet for at stå på ski eller snowboard kan du svæve gennem luften med en faldskærmslignende skærm, der giver dig mulighed for at nyde den storslåede udsigt over de sneklædte landskaber nedenfor. I Livigno og mange andre skidestinationer tilbydes paraglidingture, hvor erfarne instruktører sikrer en tryg og mindeværdig oplevelse.

4. Nyd solopgangen fra toppen af liftene
I Livigno kan man både nyde og stå på ski i solopgangen hver tirsdag morgen under deres såkaldte Sunrise Emotion-oplevelse. Her er det således muligt at tage ud på pisterne – både med og uden ski – før alle andre er stået op og nyde solen, der står op over bjergene. Med ski under fødderne er det en helt speciel oplevelse at stå på ski kl. 7 om morgenen, mens de første solstråler kigger over bjerglandskabet. Det er imidlertid også muligt at tage op med skiliften uden ski og dermed opleve den smukke solopgang. Det kan derfor kraftigt anbefales at undersøge, om din vinterdestination tilbyder denne fantastiske oplevelse.

5. Grib kælken
Den sidste og måske mest velkendte aktivitet er naturligvis kælketuren. Mange skidestinationer har lavet deciderede kælkebaner, der kan få det lille barn frem i de fleste. Men det er naturligvis også tilladt at hoppe i vandrestøvlerne, tage kælken i hånden og trave op ad pisten for at kunne tage sig en kælketur ned ad bakken efterfølgende. Så grib kælken og kom afsted.

Forrige artikelVal d’Isère: Derfor skal du rejse til Val d’Isère i Frankrig i vinteren 2024
Næste artikelSt. Anton – uden mad og drikke duer skiløbet ikke
Avatar photo
Anders Baron er stifter og medejer af Skiavisen.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om ski i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@skiavisen.dk. Anders er også freelance digital konsulent.