Østrig er danskernes favoritdestination, når skiferien skal bestilles. De østrigske alper lægger sig samtidig foran Norge, der følger på en tæt andenplads, viser en ny undersøgelse fra Analyse Danmark.  

Hvert år i vintersæsonen rejser skiglade danskere mod de velpræparerede pister rundt om i Europa for at mærke den nyfaldne puddersne under skiene. En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark i samarbejde med SalzburgerLand Tourismus viser, at hele 45 % af danskere, der rejser på skiferie, vælger Østrig som deres foretrukne destination. Østrig lægger sig således med et mulehår foran Norge, som er danskernes næstmest foretrukne destination med 44 %.

 

Dansk hygge krydret med østrigsk gemytlighed og leben

Årsagen til at valget falder på netop de østrigske skidestinationer, kan blandt andet findes i danskernes særlige fokus på ’hygge’. Udover parametre som pris, snegaranti og alsidighed samt sværhedsgrader i skiområdet, vælger danskerne nemlig ud fra, hvorvidt de finder området for ’hyggeligt’, viser undersøgelsen fra Analyse Danmark.

 

Hele 33 % af de adspurgte, der rejser på skiferie, svarer, at ’hyggelige hytter i terrænet’ er vigtige for beslutningsprocessen, når destinationen for årets skiferie skal vælges.

 

Yderligere svarer 51 % af dem der rejser på skiferie i undersøgelsen, at de kunne have lyst til at rejse på skiferie henover julen og/eller nytåret netop ud fra den primære årsag, at det ville være hyggeligt at fejre højtiden i sneklædte omgivelser.

 

 

Forrige artikelVoss – en overset norsk klassedestination.
Næste artikelLofer – Familieparadiset i Østrig
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.