På de fleste skisportssteder i Østrig udgør højtiderne jul, nytår og påske samt februar de mest populære perioder, men i Serfaus-Fiss-Ladis har de succes med også at fokusere på for- og eftersæsonen. Dermed kan gæster, der besøger den prisvindende tyrolske skidestination, glæde sig til en række højdepunkter, der starter først i december og slutter sidst i april.

Ikke blot eftersæsonen, men også forsæsonen markeres på festlig vis i Serfaus-Fiss-Ladis. Allerede den 7. december 2018 bydes op til fest, når DJ’s og livebands går på scenen ved Komperdell-banens dalstation. Samtidig kan skiløbere og snowboardere indtage de velpræparerede pister, og her venter en særlig overraskelse – i perioden fra den 7. december til 21. december 2018 sættes liftkortpriserne 40 % ned.

Skiløbet i Serfaus-Fiss-Ladis byder på nedfarter i alle sværhedsgrader, og områdets 214 pister fordeler sig på 47 blå, 123 røde og 28 sorte pister samt 16 km skiruter. Eksperter søger adrenalinkicket på de sorte og puklede pister, i en af de otte funparker samt freeride i off-pisten. En af områdets klassiske udfordringer er den korte, men stejle piste ”Direttissima”.

Begyndere, børn og familier vil finde roen på de brede og hyggelige nedfarter, og her har destinationen gjort det så godt, at Serfaus-Fiss-Ladis i flere tyske kåringer er udnævnt til Alpernes bedste børneområde. For erfarne skiløbere og eksperter når skiterrænnet op i knap tre kilometers højde ved Masnerkopf, og den store højde sikrer gode sneforhold hele sæsonen. Området kan desuden prale af en højdeforskel på mere end 1.600 meter.

Når man skal slappe af efter skiløbet, er der gode muligheder i de tre hyggelige byer Serfaus, Fiss og Ladis, som alle har noget uspoleret over sig. Fiss er med sine dekorerede huse kendt for sin skønhed og tyrolske charme. Romantikere vil føle sig hjemme i Ladis, hvor den gamle borg dominerer bybilledet, mens Serfaus værner om sit historiske bymiljø. For at bevare dette er Serfaus en næsten bilfri by, og det meste af transporten foregår med en lille, men effektiv underjordisk metro.

Forrige artikelNedtælling til Ruka Nordic
Næste artikelSkidestinationen Kläppen er godt lyst op om aftenen.