I Alperne bliver det mere og mere populært at tage på turski. Med skind under skiene vandrer man op i det uberørte terræn, og på dagens udvalgte bjergtop afmonteres skindene. Herefter køres ned igen i off-pisten, og mange forbinder turskiing med den ultimative frihed på ski.

Salzburger Saalachtal er kendt som et godt turskiområde, der byder på talrige ruter i forskellig sværhedsgrad, og hvor nogle af turene er velegnede for øvede skiløbere, er andre for eksperter.

Har man fysikken, erfaringen og teknikken på plads, er turen fra Weißbach til det 2.593 meter høje Hundstod en stor oplevelse.

Afsæt omkring ti timer til den 30 kilometer lange tur, som undervejs byder på 2.300 højdemeter og forvent en smuk og unik naturoplevelse kombineret med lange og visse steder stejle nedkørsler.

Men ellers er der også mindre krævende ture i området, hvor naturoplevelsen ved turskiing er en oplevelse værd.

Man kan også udforske Salzburger Saalachtal på langrend – i alt 80 km løjper fører fra Weißbach til Unken gennem hele regionen.

Vil man prøve noget nyt, så er biatlon (skiskydning) en mulighed eller en smuk aftentur på langrend på den oplyste natte-løjpe.

Forrige artikelPyhä magic – skieventyr i Lapland
Næste artikelSki Amadé – Skisportssteder i venlig konkurrence med hinanden
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.