Er du i gang med at planlægge en skiferie og overvejer du at tage dine børn med? Det at rejse med børn er aldrig helt let i sig selv, så vi forstår din frustration, når turen pludselig bevæger sig mod et skisportssted.

Der er mange faktorer, der skal tages til betragtning før turen, kan blive en succes. Vi har heldigvis samlet en lille guide. Her er vores råd til den perfekte skiferie med børn.

Planlæg hjemmefra

Det er vigtigt, at man som forældre er velinformeret om rejsedestinationen, inden man tager afsted hjemmefra. Der er mange faktorer, der kan påvirke, om hvorvidt barnet vil føle sig tilpas ved jeres rejsemål.

Hvis du er i tvivl, så er det en klog idé, at få vejledning om diverse rejsemål, så du kan finde et sted, der passer perfekt til din families behov. Dette kan du gøre hos Cctravel, der har hjulpet mange familier med at finde de ideelle rejsemål siden 1988.

Det er en god idé, at købe vintertøjet i god tid. Når der skal købes skitøj til dine børn, så husk at en skiferie kan byde på mange forskellige former for vejr. Der kan være kolde dage med kraftig vind og der kan være dage solskinsdage, der også er helt vindstille. Det er altid en god idé, at tjekke vejrudsigten hjemmefra.

Dog kan man stadig aldrig helt vide sig sikkert. Derfor er det en fordel, at købe mange lag til dine børn. Det handler om, at barnet let skal kunne få tøjet af og på, alt efter hvor varmt eller koldt det er. Houseofkids har et stort udvalg, af mange forskellige stile, der også er perfekte til at lege i sneen.

Børnene i fokus

Denne overskrift kunne også blive kaldt ’forbered dig mentalt’. Det kan måske godt lyde hårdt, men det betyder egentlig bare, at du allerede nu skal forberede dig på, at du højst sandsynligt ikke kommer til at stå ligeså meget på ski, som du måske håber.

Dit fokus på denne tur er, at give dine børn en god oplevelse, lære dem at stå på ski og forhåbentlig give dem et livslangt kærlighedsforhold til vintersport.

Betyder det så, at der ikke kommer noget voksen tid? Både ja og nej. Det er vigtigt, at ferien forgår på dine børns præmisser, når du vælger, at tage dem med på en skiferie. Men det betyder heller ikke, at du skal bruge et hvert vågent minut på dem.

Børne-skiskoler er en rigtig god måde, at introducere dem til det at stå på ski. Her kan de få venner og lettere blive motiveret til at drøne ned af de ”stejle” bakker. Det er helt klart en fordel for dit barn, hvis de kan få en dansk skiinstruktør.

Dette vil fungere bedre rent pædagogisk og vil typisk forberede dem til hurtigere at kunne komme på tur med de voksne. Bare du, så også er klar til, at de snart suser forbi dig.

Vær forberedt på det værste

Dette kan måske godt lyde lidt skræmmende, men det betyder egentlig bare, at du skal være forberedt på lidt af hvert, når I tager på ferie for at dyrke vintersport. Her bliver der ikke kun talt om børnene.

Du kan måske let blive for begejstret over at se dine børn pludselig stå på ski; og den snap skal din mor selvfølgelig også have. Men ulykker kan ske og telefonen kan let flyve ud af hånden og lande hårdt længere nede af bakken og gå i stykker.

Du kan heldigvis let få den repareret igen her. Vær derfor forberedt på lidt af hvert kan ske – og vær forberedt at det ikke altid er børnenes skyld. Sidst, men ikke mindst, huske at have det sjovt og nyde turen.

Artiklen er sponsoreret

Forrige artikelChristoffer Faarup indstiller karrieren
Næste artikelSNOWCAMP 2019
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.