Der bliver talt dansk i den alpine World Cups starthus.
Dette til trods for at ordene kommer fra en østrigsk landsholdsdragt.
Dragten sidder nemlig på 25-årige Christian Borgnæs, der stiller til start i hvert storslalomløb i World Cup’en.

Christian er født og opvokser i østrigske St. Anton. Dog har han dobbelt statsborgerskab, fordi hans far er det danske skiikon Jens Borgnæs – og derfor har Christian igennem hele sit liv brugt meget tid i Danmark.

For ti år siden blev han optaget på skigymnasiet Stams, der ligger 30 km fra Innsbruck. Her fik han mulighed for at tage uddannelse sideløbende med skitræning – og efter at han vandt en række konkurrencer, kom meget imponerende udtagelse til det østrigske landshold (B-käder). Desværre blev næste vintersæson startet med en skade, der satte Christian på sidelinjen – og da den efterfølgende sæson skulle starte, blev han endnu engang skadet.

Til trods for to års pause fra konkurrencer, valgte det østrigske skiforbund alligevel at udtage ham til B-käder og herefter begyndte Christian at køre stærkt: bl.a. vandt han FIS-løb i både 2017, 2018, 2019 og 2020. Sidste vinter startede med et brag, da Christian i december 2020 vandt guldmedalje ved de østrigske nationale mesterskaber i både storslalom og Super-G. Herefter var vejen banet for den unge mands deltagelse i World Cup’en. Karrierens foreløbige højdepunkt i World Cup’en kom i sidste sæsons storslalomløb i schweiziske Adelboden, hvor han i andet gennemløb kørte hurtigere end fx Marco Odermatt og endte helt oppe som nummer 18.

Denne vinter har ambitionen været at bide sig fast i World Cup’ens GS-gruppe – og måske aspirere til en at de blot fire pladser på det østrigske GS-hold til det kommende OL. De oplagte pladser går nok til Feller, Schwarz og Brennsteiner, men derefter er der heftig kamp mellem en lille gruppe, der består af Feurstein, Raschner, Haaser, Dorner og Christian Borgnæs.

Forrige artikelDanskere med succes i udlandet: Eske Rønnau
Næste artikelØstrigs bedste pisteområde