Titlen som Norges bedste skiområde er ikke overraskende igen i 2018 gået til Hemsedal. Du får virkelig alt i det skønne skiområde nordpå. Det er ikke kun os danskere, som er vilde med at tage mod de norske fjelde, når vinteren rammer. Norge har en række populære skiområder, men ét af dem stikker ud, når Skiguiden Næringsliv (DN) en gang om året vurderer over 50 af landets alpine skiområder.

Så det er ikke kommet som en overraskelse i år, at det er det af SkiStar ejede Hemsedal, der for 10. gang i træk er blevet kåret som Norges bedste alpine skiområde, og det er ikke uden grund. Hemsedal har altid været et fremtrædende skiområde i Norge, hvor netop skiløb altid har været i fokus og fortsat er under udvikling.

I vurderingen af Hemsedal forud for den 10. kåring af destinationen har DN lagt vægt på, at området har gode naturlige forudsætninger samtidig med, at skianlægget ejes og drives af svenske ejere, som ved, hvordan man driver et skiområde. Hemsedal besidder ligeledes mange af de kvaliteter, som vi danskere kigger efter, når årets skiferie skal planlægges. Hemsedal er et område som siden 1960’erne har stilet efter at være skidestination for mange af vinterens sneglade turister, hvilket i dag er blevet til et stort anlæg med 20 lifter, 51 pister, børneområde og utallige indkvarteringsmuligheder. Området ligger højt og bliver i folkemunde kaldt Skandinaviens alper, da der er udsigt til bjerge i alle retninger, samt mulighed for både at stå på ski på højfjeldet samt i skovterræn lavere nede.

Skistedet er for hele familien. Højeste skiløb er fra 1450 meter over havet med hele 850 faldhøjdemeter, og destinationen er kendt for et solidt snefald. Du kan køre på ski ned fra tre smukke toppe, der er freestyle parker, familievenlige områder og på gode dage fantastisk offpist, som er tilgængelig fra liften. Sidste år blev SkiStar Lodge Hemsedal Suites bygget, og i år udvides børneområdet med ny lift og bakke.

 

Forrige artikelObergurgl og Hochgurgl
Næste artikelVal d’Isere i Frankrig