At være skiinstruktør er meget mere end blot et job. Du får venner for livet, du lærer at stå “rigtigt” på ski i løbet af sæsonen, begår dig på et andet sprog og bliver en del af den lokale kultur. Vi har her taget nogle af de mest overraskende ting, som en skiinstruktør oplever.

 

 1. Du bliver ikke kun en skiinstruktør, du bliver også en forlængelse af det lokale turistkontor. Så snart du tager din skilæreruniform på, forventer alle, at du er en lokal guide. ”Hvor kan jeg leje de bedste ski?” og ”Hvor er det bedste sted at stå på bjerget?” er spørgsmål du hører næsten hver dag, når du er afsted som skiinstruktør.
 2. Du står på ski hver dag, men hvorfor er dine skibukser alligevel begyndt at stramme? . Tja… Hvordan kan vi sige det? Det er velkendt, at sæson-livet ikke er den sundeste beskæftigelse, og at madlavning ikke er den stærkeste side hos de fleste skiinstruktører. Selvfølgelig kan du gøre din sæson så sund som mulig, men toast, wiener schnitzel, alkohol, kaiserschmarrn, færdiglavet pizza og ekstra mayo er ikke altid til at modstå.
 3. Du savner egentlig ikke rigtigt, at din mor ordner dit vasketøj, for du klarer dig faktisk helt fint uden rent tøj. De fleste skiinstruktører vil ikke indrømme det, men du kan tro os, når vi siger, at det ikke er særlig ofte, at vaskemaskinerne er i brug. Vi ser – og lugter – på hundredvis af instruktører hvert år i slutningen af sæsonen, at ambitionen om at vaske tøj hver søndag, stille er løbet ud i sandet.
 4. At undervise er faktisk slet ikke så grænseoverskridende. 

Den første uge, du underviser, vil være meget grænseoverskridende, men efter blot 2 uger, kender du hele rutinen. Du vil opdage, at gæsterne faktisk elsker din undervisning og er taknemmelige for, at du har lært dem så meget.

 1. Skistøvler er ikke dine foretrukne dansesko. Skifte sko? Altid. Det er meget lettere bare at tage direkte fra pisten til baren med dine kolleger, men selvfølgelig tager du forbi skiskolen for at skifte fra skistøvler til sko. Men det er dog meget mere overbevisende at lave en dansende robot i skistøvler end i sneakers.
 2. Du skammer dig nu over din teknik, før du blev uddannet instruktør. Efter et 5-, 3- eller 2-ugers Snowminds-kursus, vil du være forbavset over, hvor elendig din teknik var forinden. Du vil fremover analysere alles teknik, når du sidder oppe i stoleliften og kigger ned, for nu er du jo blevet pro.
 3. Du vil savne at snakke tysk og engelsk, når du er hjemme i Danmark. Stort set ingen ser frem til kun at skulle snakke tysk og engelsk i begyndelsen af sæsonen. Det er ikke uden årsag, at vi hver dag får spørgsmål som: ”hvor vigtigt er mit tyske?”, “skal jeg kunne alle begreber på engelsk?”. Men før du ved af det, skal du hjem, og du fanger dig selv i at sige slang ord på tysk til dine homies derhjemme, som blot vil sende dig undrende blikke.
 4. Din chef er flinkere, end du først havde troet. Vi hører det hvert år: ”Min chef er streng!”. I begyndelsen af sæsonen er der mange ting, som skal være klar til alle gæsterne, og det betyder, at din skiskole-chef kan være direkte og hård. Men dette ændrer sig hurtigt efter jul. Før du ved af det, sidder du og synger karaoke med din chef.
 5. Du nåede slet ikke at stå nok på ski eller snowboard.
  Når det er muligt at tage på ski hver eneste dag i 4-5 måneder, kommer man hurtigt til at tage det for givet. “Jeg har en ny fridag i næste uge, så jeg bliver hjemme i dag”. Men i slutningen af sæsonen ærgrer du dig over, at du ikke brugte alle dage, du havde. Det mest typiske, vi har hørt i slutningen af sæsonen, er ”sæsonen er slet ikke lang nok!”.
 6. Man kan faktisk leve af toast og kop-nudler i 5 måneder! At spise sundt er naturligvis super vigtigt, men du spiste allerede en schnitzel til frokost og udover det, spiste du ris med friturestegt broccoli i går. Det burde være nok grøntsager til at komme igennem de næste par dage. Så giv mig bare den toast! Det er let og godt – og billigt!

Vil du også opleve livet som skiinstruktør og tilføje talrige punkter til din egen liste? Tjek vores uddannelser på www.snowminds.dk og ansøg nu 😀

 

 

Forrige artikelAll mountain ski Head KORE 93
Næste artikelWagrain – danskernes smørklat lige midt i Ski Amade
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.