20-årige Karl-Emil Vang Slaikjær rykkede for to år siden teltpælene op og flyttede fra det vestligste Jylland til de sneklædte, østrigske alper i Lofer, Salzburger Saalachtal. I det østrigske vinterparadis har han det, han kalder verdens bedste job, nemlig jobbet som skiinstruktør. 

Hver vintersæson drager tusindvis af danskere til Alperne i SalzburgerLand for at mærke den nyfaldne sne under skiene. For danske Karl-Emil blev de høje bjergtinder hans hjem, da han for to år siden bosatte sig i Lofer i Salzburger Saalachtal. Til daglig er han skiinstruktør for skiglade unge på de prisvindende begynderpister ved Almenwelt Lofer. Et job, som han selv kalder det bedste i verden. Særligt kollegaerne på arbejdspladsen Skischule Herbst i Lofer er årsagen til, at han glæder sig til at tage på arbejde om morgenen.

”Vi er alle, både medarbejderne og cheferne, én stor familie. Det er rigtig rart, for det gør, at jeg føler mig godt tilpas, når jeg tager på arbejde. Der er lang vej hjem til Danmark, når jeg savner min familie, men alle er virkelig søde mod hinanden og forstår at ’hygge’, så det føles helt hjemligt,” siger Karl-Emil Vang Slaikjær.

Med sine mange hyggelige, traditionelle hytter, lun apfelstrudel og varm glühwein er den østrigske kultur, ligesom den danske, kendt for ’hygge’ eller ’gemütlichkeit’, som østrigerne kalder det. Det kan Karl-Emil nikke genkendende til. Sammen med sin hollandske kæreste, som også er skiinstruktør, føler han sig hjemme i alperne. For ham afhænger et hjem ikke kun af, hvor man bor, men i høj grad om den følelse, som stedet giver.

Rødder i servicebranchen

Det er ikke et tilfælde, at Karl-Emil trives så godt i servicebranchen. Han er opvokset i Blåvandshuk, det vestligste punkt i Danmark, sammen med sine to søskende og forældre, som driver Hvidbjerg Strand Feriepark. Parken huser blandt andet en spa- og wellnessafdeling, hvor Karl-Emil som teenager var pool-ansvarlig. Allerede dengang var han vant til at tage ansvar, være serviceminded og holde overblikket. De egenskaber har han taget med sig til Østrig, hvor han underviser de skiglade unge.

”Som uddannet skiinstruktør er det vigtigt for mig, at børn og unge lærer at stå på ski, samtidig med at de har det sjovt. På den måde får de skabt nogle gode skiminder,” siger Karl-Emil Vang Slaikjær.

I Salzburger Saalachtal er de brede og flade pister et ideelt terræn for begyndere, børn og dem, der har brug for at træne teknik. Når skiene klikkes af om eftermiddagen, har området mange andre oplevelser at byde på.

”Der er mange oplevelser, som jeg ville elske at dele med min familie. Især solopgangen ved Marmorsee i Almenwelt Lofer er helt spektakulær. Og så er det en helt særlig følelse at stå midt i sneen og mærke solens stråler varme sit ansigt. Det kan danske skigæster virkelig glæde sig til,” siger Karl-Emil Vang Slaikjær med begejstring.

Skisæsonen i Lofer i Salzburger Saalachtal begynder efter planen i weekenderne den 5.-6. og 12.-13. december og dagligt fra den 19. december 2020 og helt frem til den 11. april 2021.

 

Sikkerhedsforanstaltninger vedrørende COVID-19

I Salzburger Saalachtal og resten af SalzburgerLand følger man nøje den østrigske regerings tiltag mod COVID-19 for at sikre en tryg og sikker oplevelse for både gæster og medarbejdere. Læs de seneste retningslinjer her: https://www.salzburgerland.com/en/corona-virus/

Forrige artikelNy navigationsapp skal gøre skioplevelsen bedre og mere sikker
Næste artikelNy lift forbinder 210 kilometer pister i Wagrain-Kleinarl i Østrig
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.