Med massive investeringer ikke mindst i kapacitet, forbindelseslifte og bibeholdelse af den østrigske charme og særegne atmosfære, så kan det kun blive en god skiferie at checke ind i opgraderede Wagrain.

Man siger, at 1.000 fluer ikke kan tage fejl. Så kan tusindvis danskere vel heller ikke tage fejl? Uden sammenligning i øvrigt naturligvis. Mere end 143.000 er i hvert fald det konkrete antal sengenætter, danskerne sidste skisæson havde i Wagrain og er det, der benyttes som nøgletal. Lige for at sætte det i relief, så er det mere end nummer to (Saalbach-Hinterglemm med knap 80.000 sengenætter) og tre (Sölden med knap 60.000 sengenætter) til sammen.

Selv har jeg været forbeholden. Jeg har været forudindtaget om et ikke sammenhængende skiområde lig med skibuskørsel. Jeg har haft en forudfattet mening om for stor sengekapacitet i forhold til liftkapacitet lig med ventetid og liftkører. Ja, faktisk er det mine fordomme – meget mere end mig selv – der har stået i kø i Wagrain.

På et eller andet tidspunkt må jeg således have besluttet mig for, uden overhovedet at have løbet på ski der, at jeg ikke brød mig om Wagrain eller resten af Ski Amade. Trods væsentlig anciennitet som skiturist havde jeg derfor indtil for nyligt ikke besøgt Ski Amade. Det er der heldigvis lavet om på i starten af 2020-sæsonen, og som englænderne siger: You live and learn. Du får erfaringen. Du bliver klogere.

Tag ikke fejl. Jeg er vild med Østrig. Også før mit besøg i Wagrain. Jeg er ellevild med det høje serviceniveau, østrigernes gemytlighed og gæstfrihed. Mest af alt elsker jeg skiløbet. Det er lidt som med ens børn; der er altid plads til mere kærlighed, og jeg har nu indlemmet Wagrain i mit skihjerte. Ikke mindst fordi Ski Amade for alvor begynder at folde sig ud som ét sammenhængende skiområde. Det kan jeg lide. Det taler til min rationalisme for effektivitet, og det tænder mit hjerte.

Med den nye G-Link gondollift er der nu direkte forbindelse mellem Wagrain og Flachau. Næste sæson åbner endnu en forbindelseslift. Fra november 2020 kan Kleinarl således også kan nås uden brug af skibus. Et sammenhængende skiområde er i min optik lig med liftforbindelser. Gerne moderne stolelifter. Ikke skibusser. Yderligere under projektering er en lift over motorvejen Autobahn A10, således at også området Zauchensee engang i nærmeste fremtid vil kunne nås uden at skulle ind i en bus. Det bliver intet mindre end fantastisk. Wagrain, St. Johann og hvad de forskellige byer nu hedder i Ski Amade er som skiområde allerede et fantastisk skiområde og nu med link i form af nye, effektive skilifte. Totalt 760 km pister og 270 lifte. Så kører det, og det præcis hvad vi alle seks, som vi var afsted på ski, gjorde. Vi var fire svenskere og to danskere, og det var ikke er en landskamp. Som hønisse var det godt dels ved egen oplevelse på ski, dels ved at lytte til mine medrejsende at blive klogere for så at kunne begrave mine fordomme.

Vi har alle ret til at have vores egen mening, men vi kan ikke påråbe os vores egne fakta. Faktuelt er Østrig – i forhold til antallet af besøgende og sengenætter – vores foretrukne skiferieland og Wagrain den absolutte foretrukne by. Og efter besøg i Wagrain bøjer jeg mig; danskerne tager ikke fejl. Wagrain fortjener altid et (gen-) besøg.

Vi boede på Hotel Adapura, Wagrain. Et helt nyt firestjernet hotel, som blot havde været åbent nogle uger, da vi var der. Det er et lækkert hotel med fire temarestauranter, spa-område med pool, stor intern skiudlejning og shop og fuld parkering i underjordisk garageanlæg.

Hotellet har flere begynderfejl som fx umulig elevator mellem de 11 niveauer og en så ambitiøs skikælder, at hvert skirum er blevet så stort, at en åben dør umuliggør passage endsige, at naboen kan åbne sin dør til skirummet. Men det skal nok blive løst, og det skal ikke tage fokus fra, at det er et flot, moderne hotel – i kort gåafstand fra lift og piste – med min anbefaling.

Vi fløj med Norwegian til Salzburg og videre i taxa til Wagrain. Uden for myldretid tager det mindre end 60 minutter mellem lufthavn og destination. Du kan således også planlægge en forlænget weekend til Wagrain uden at skulle tænke på lang eller besværlig transit.

Forrige artikel10 TING DU IKKE VIDSTE OM LIVET SOM SKIINSTRUKTØR
Næste artikelYDERSKIEN ER CHEFEN!
Per Henrik Brask
Per Henrik Brask, ski- og cykelekspert. Alle skisteder har noget at byde ind med, og gennem egne erfaringer beskriver Per Henrik, hvilke gæster som får størst glæde af skiområdet. Der er en form for brugsanvisning til destinationen. Per Henrik er forfatter til foreløbig otte bøger om cykling og skiløb samt et utal af artikler.