Diverse skientusiaster sidder hvert år i vintermånederne klistret fast til skærmen og følger med i de internationale konkurrencer for at følge erfarne deltagere og få en fornemmelse af fremtidens nye håb inden for skisport.

I vintermånederne tager familier også afsted på skiture for at nyde hinandens selskab, imens de suser ned ad pisterne i fuld fart og med adrenalinen pumpende. I denne artikel vil der sættes fokus på de bedste skisportssteder i verden og den udvikling, som skisport har været en del af, og hvad det har betydet for almindelige hobbyister.

Skisportssteder findes mange steder i verden

Hvis du drømmer dig væk på en skiferie, så kommer der her fire bud på fremragende skisportssteder inden for Europas grænser. Der er nemlig masser af skisportssteder inden for Europa, så man behøver ikke rejse langt for at komme til at stå på ski i naturskønne omgivelser.

Det første sted på listen findes i Italien og kaldes for Cortina d’Ampezzo, der specielt er populært hos danske skientusiaster. På dette område kombineres kultur og sport. Det er for eksempel muligt at nyde et glas vin, mens man betragter de nydelige Dolomitter og observerer landets smukke natur i alle retninger omkring Cortina d’Ampezzo.

Østrigske Kitzbühel kan også være med helt fremme i feltet ved det legendariske World Ski Awards, og det har de vist af flere omgange. Faktisk er det endda lykkedes at ryste en førsteplads som verdens bedste skisportssted af sig i 2015. Dette skisportssted anses stadig som værende en af trendsætterne inden for international skisport. Vil man være med helt fremme i feltet, er Kitzbühel således med helt oppe i toppen.

Chamonix i Frankrig er et andet populært sted, når det kommer til skisportsentusiaster, der ønsker at få adrenalinen til at bruse i blodet. Specielt inden for særligt stejlt terræn kan Chamonix være med i toppen, så hvis man er erfaren og ønsker fart, er Chamonix et godt sted. Dette område ligger dog også placeret i smukke omgivelser i en klippedal, hvilket naturligvis forøger den gode oplevelse.

Listen rundes af med Zermatt i Schweiz. Schweiz er nemlig om noget kendt som et af landene med både klassiske og fantastiske skisportssteder. Zermatt omtales til tider som kronjuvelen i Schweiz, da det er betagende, smukt og udfordrende for selv erfarne skisportsentusiaster. Dette sted er også beliggende i smukke omgivelser, så der er mulighed for at tage familiebilleder i naturskønne omgivelser.

Skisport foregår nu hele året rundt

Måske fulgte du ivrigt med under de vinterolympiske lege i 2018, der blev afholdt i Sydkorea, eller en lignende begivenhed. Det kan også være, at du ligesom den danske OL-deltager Casper Dyrbye er vokset op med skisport helt fra barnsben.

Da de fleste mennesker har et TV i deres stue og en internetforbindelse, er det muligt at følge skisportsbegivenheder fra hele verden. Derfor er man ikke længere begrænset af, om det nu er snevejr, hvor man befinder sig, for man kan bare give sig i kast med en begivenhed, hvor vejrforholdene er mere gunstige. På nettet er der også mulighed for at foretage væddemål på disse begivenheder, en og sportsbonus-kode kan være tilgængelig i den forbindelse. 

Artiklen er sponsoreret

Forrige artikelNy nedlukning af Østrig
Næste artikelSå er VM i gang!
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.