I lyset af de for høje Corona-tal står Østrig over for en ny hård nedlukning: Fra den 26. december og frem til den 18. januar bliver landet lukket helt ned en gang mere. Der gælder følgende:

  • Detailhandlen, restauranterne og hotellerne skal lukke hhv. forbliver lukkede frem til og med den 17. januar 2021. Supermarkeder og apoteker bliver dog ikke berørt af dette.
  • Udgangsforbuddet, som i øjeblikket kun gælder om natten, vil igen gælde døgnet rundt.
  • SkoIerne tilbyder online-undervisning fra den 7. januar, og man håber at kunne møde op i skolerne igen fra den 18. januar.
  • I weekenden den 16.-17. januar skal befolkningen massetestes. Da østrigerne ikke deltog tilstrækkeligt i massetesten i starten af december, vil der denne gang være et lille pres: Dem, der ikke ønsker at blive testet, skal forblive i lockdown, dvs. i karantæne derhjemme, frem til den 24.01.

Derudover har Østrig indført indrejsebestemmelser som betyder, at man skal gå i 10 dages karantæne. Efter tidligst 5 dages karantæne kan du tage en PCR COVID-19 test, eller antigen test, for at forkorte karantænen. Du skal selv betale for testen.

Fra den 24. december forventes lifter og skiområder at åbne igen. Grundet indskrænkningerne (hoteller og andre overnatningssteder er lukket) er det dog kun de lokale østrigere der kan benytte sig heraf

Forrige artikelStöten i Sälen investerer millionbeløb i corona-tiltag og nye aktiviteter
Næste artikelDe bedste skisportssteder
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.