Svenske Stöten løber med hele tre guldmedaljer, da læsere af magasinet Freeride kårer ’Sveriges bedste skisportssted’, ’Sveriges bedste skisportssted for børnefamilier’ og ’Sveriges bedste pist’ for sæsonen 2020/21.

Stöten vinder alle tre afstemninger med flere længder. Sveriges største skimedie Freeride – eller rettere sagt Freerides skientusiastiske læsere – er ikke i tvivl om hvilken svensk skidestination, der er favoritten i 2020/21. Med flere skilængder vinder Stöten i Sälen tre af kategorierne i den årlige læserafstemning, der hvert år afvikles i februar 2021.

Stöten beskrives som ’en perle i den nordlige del af Sälen med områdets største faldhøjde’, og vinder prisen som ’Sveriges bedste skisportssted’ med 21 procent af de i alt 12.658 stemmer. Lige sikre var læserne på, at Stöten skulle have prisen for ’Sveriges bedste skisportssted for børnefamilier’, hvor 23 procent af stemmerne i denne kategori gik til Stöten.

Sidst men ikke mindst vinder Stöten kategorien ’Sveriges bedste pist’ for sin sorte pist Älvan med hele 31 procent af stemmerne. ”Vi er utroligt stolte og beærede over vores tre priser. Man bliver ekstra glad, når det er skientusiaster som Freerides læsere, der stemmer på os. Vi har i lang tid investeret i udviklingen af Stöten, så det er dejligt, at vores ambitiøse forbedringsarbejde værdsættes af både børnefamilier og af dem, der ønsker mere udfordrende skiløb,” siger Johan Thorn, administrerende direktør for Stöten i Sälen.

I de seneste år har Stöten investeret omkring 300 millioner svenske kroner i udviklingen af skianlægget. Større satsninger som et helt nyt skiområde, Dalarnas længste og hurtigste 6-stolelift Vargy Express samt et markant udvidet snelægningssystem har bidraget til endnu bedre skiløb i området. Derudover har Stöten foretaget store investeringer i boliger i takt med udviklingen af pister og lifte, så gæster ikke skal opleve unødig trængsel og kø under skiferien. Eksempelvis har Stöten udvidet med 800 sengepladser i vintersæsonen 2020/21. ”Vi brænder for skisporten, ligesom vores gæster. Derfor er det vigtigt for os, at kapaciteten på både pisterne og i lifterne følger med, når vi bygger flere boliger. Det er afgørende at bevare og skabe plads over hele anlægget, så vores gæster trives hos os. Vi ønsker at tilbyde en bred vifte af pister; alt fra den familievenlige Mormors Störtlopp til den mere udfordrende sorte pist, Älvan,” siger Johan Thorn.

Stöten i Sälen er et af Sveriges førende skiområder og den nordligste af Sälens skidestinationer. Stöten ligger i Dalarna, kun 15 minutter fra den nyåbnede lufthavn Scandinavian Mountains Airport. Området byder på hele 22 skilifte og 48 pister fra grøn til sort og har Sälens største faldhøjde på 370 meter, mens skiområdets længste pist Mormors Störtlopp er hele 3.060 meter lang.

 

Forrige artikelStöten i Sälen investerer millionbeløb i corona-tiltag og nye aktiviteter
Næste artikelSkandinaviens største skiløb og skibegivenheder
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.