Det er nærmest umuligt at kede sig i Salzburger Saalachtal, for udbuddet af aktiviteter, der rækker ud over skiløbet, er stort og varieret.

Tag en spadseretur langs en af områdets mange vinter-vandrestier og nyd det smukke landskab, når sneen har lagt sig i et tykt lag over dalens træer.

Prøv også at udforske de mere utilgængelige dele af terrænet på en guidet sneskoekspedition, hvor man leder efter dyrespor, mens iskrystallerne knitrer under skoene.

Ikke bare terrænet, men også de små landsbyer, har spændende tilbud. På skøjtebanerne er alle velkomne, enten til at forsøge sig med piruetter og elegante sving, eller måske med Eisstockschiessen, der er den østrigske form for curling.

Besøg også kælkebanerne ved Maria Kirchental og Hochalm og slut turen i en af de hytter, der serverer varm kakao og Kaiserschmarrn – den østrigske kult-dessert af pandekagedej, der drysses med flormelis og serveres med frugtkompot.

Når områdets gæster går til ro, tager de tonstunge pistemaskiner over. Ofte kører de det meste af natten, så alt er velpræpareret, når liftene åbner næste morgen. I Lofer er det muligt at komme med en af chaufførerne på arbejde, og turene starter efter mørkets frembrud, når den sidste skiløber har forladt pisten. Gæster inviteres ind i kabinen, hvor chaufføren kontrollerer det hele via et joystick, og man oplever på tæt hold, når de 450 hestekræfter slippes løs, mens maskinen bevæger sig op over de stejle bjergsider.

Forrige artikelZillertal Arena
Næste artikelCanadisk sneeventyr
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.