I Ischgl, der regnes for at være en af Østrigs top-destinationer, investeres der hele tiden i nye lifte og anlæg, så forholdene for områdets skigæster optimeres. Op til den kommende sæson præsenteres to nye lifte, Velilleck F1 samt Visnitz N2.

Velilleck F1-liften erstatter den gamle tosædede lift, som siden 1978 har fragtet 14 millioner passagerer fra dalstationen til toppen af Pardatschgrat. Med den nye lift sætter man nye standarder, og farten er øget så meget, at Velilleck F1-liften kører fra bund til top på blot seks minutter, hvilket gør den til skiområdets hurtigste. Men Velilleck-banen slår ikke bare fartrekorder, liften skiller sig også ud på en række andre områder. Kapaciteten er øget til seks sæder, og alt – lige fra ergonomi og komfort til sikkerhed – er gennemdesignet, så man bare kan læne sig tilbage i de ekstra brede og opvarmede sæder og nyde turen til toppen. Bagsiden af sæderne er i øvrigt helt unikke og forsynet med billeder af planter fra de omkringliggende bjerge.

Laver man en afstikker til Schweiz, er der mulighed for at prøve den nye Visnitz N2-lift, som fører fra Alp Trida i Samnaun mod Visnitzkopf på 2.633 meters højde, der udgør grænsen til Østrig. Den nye og moderne lift har øget bredden på sæderne, der kan varmes op, og blæser det, klapper man bare vindskærmen ned. I forhold til den gamle lift, der nåede at få 25-års jubilæum, er antallet af sæder udvidet fra fire til otte, og Visnitz N2’eren er dermed den første af slagsen i Schweiz. Billigt har det ikke været – den samlede pris løber op i ca. 80 millioner kroner – til gengæld er liften både støj- og vibrationsfri, og motiver fra Samnauns historie udsmykker bagsiden af sæderne.

Forrige artikelSki-kongen abdicerer
Næste artikelTysk hiphop på scenen i Ischgl
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.