Området Salzburger Saalachtal består af byerne Lofer, Unken, St. Martin og Weißbach samt skiområderne Heutal og Almenwelt Lofer og byder tilsammen på 46 pistekilometer, og skiterrænet går op til godt 1.700 meters højde.

Ser man frem til en skiferie, hvor samværet, hyggen og børnenes glæde ved den hvide verden er i højsædet, er det svært at forestille sig et bedre sted. Er man af sted for første gang, er en by som St. Martin et godt sted at starte.

De fem pistekilometer og fire lifte betyder, at forældre trygt kan sende børnene af sted i det overskuelige område. De lidt mere øvede kan tage på opdagelse i Unken, hvor der venter 11 pistekilometer og fire lifte. Men stadigvæk er området overskueligt og lever op til mottoet ”Klein aber fein”.

Saalachtals fokus på det familievenlige har resulteret i et hav af priser, og på tyske Skigebiettest.de får området topkarakter for børnevenlighed, service og begynderegnethed og Saalachtals gæster har givet topkarakter for pistekvalitet og bedste tilbud til børnefamilier.

Naturligvis er der mulighed for godt og udfordrende skiløb i Saalachtal. En tredjedel af pisterne er røde, og ved Postalm samt Hochwena Alpin venter et par heftige sorte nedkørsler. Men først og fremmest er det børnefamilierne, som er i centrum. Flere lifte – blandt andet Sumsi- og Loderbichl-liftene – er specielt designet til børn, og ved Schönbühelbahn har man anlagt en eventyrpist.

Også Lofinos Kinderland er populært blandt familiens yngste. Skiskolens undervisere er vant til at have med børn at gøre, så indlæringen foregår via leg, og skilærerne henter ofte snescooteren frem og trækker børnene i slæde.

Forrige artikelDrømmen om bjergene
Næste artikelZillertal Arena
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.