Tag på skihøjskole og bliv bedre på ski. Et 5-dages højskoleophold for både børn og voksne, hvor man får skiundervisning, teknikhold og skiworkshops. Ophold er med fuldpension på et hyggeligt hotel i Kvitfjell i Norge i bedste højskole-fællesrejse-manér, hvor man som deltager er medansvarlig for en god skiferie.

 

Skihøjskolen

Skihøjskolen er et nyt og unikt koncept SKIERS har lavet og afvikler i samarbejde med Ruby Rejser på deres hotel i Kvitjfell. Turen er både for dig som rejser selv eller til forældre med børn, helt ala sommerhøjskoler i Danmark. Alle deltagere vil modtage undervisning 3 timer hver dag, så resten af dagen er fri til skiløb med venner og familie. Man rejser på bedste højskolemaner, hvor man i hold hjælper kokken med måltiderne, afrydning, rengøring og opvask. Til gengæld så medbringer man egne drikkevarer, så man kan nyde et godt glas vin til aftensmaden, til danske priser.

 

Undervisning teknik og skiworkshop for både voksne og børn

SKIERS sørger for at skabe et unikt socialt læringsmiljø, hvor både børn og voksne bliver bedre på ski via sjov skiundervisning.

Teknikhold er for børn og voksne som ønsker at bliver bedre på ski. Her vil børn og voksne blive inddelt efter skiniveau og så vidt muligt også alder hos børnene, så vi skaber de bedste sociale rammer og god læring.

Ekspert workshop er for dem som er meget øvede skiløbere, og måske endda allerede uddannet skiinstruktør. Der er fokus på man udvikler sit skiløb med masser af teknisk træning og nye udfordringer. Har man ambitioner om at uddanne sig til skiinstruktør, så er det den perfekte forberedelse.

Derudover vil ugen byde på diverse oplæg om lavine sikkerhed og det rigtige udstyr samt slalomkonkurrence for børn og voksne.

Der tilbydes dog ikke begynderundervisning eller skiskole for børn under 5 år.

 

Pakkepris inkluderer

  • 14 timers skiskoleundervisning (5 dage x 3 timer)
  • 4 nætters ophold på 4-pers. værelse.
  • Fuld forplejning på fællesrejse-manér (morgen-, middags- og aftensmad).
  • Det er tilladt selv at medbringe drikkevarer, så du kan få god rødvin til maden til danske priser.
  • Liftkort i 5 dage (mulighed for fravalg)
  • Turistskatter, lovpligtigt bidrag til rejsegarantifonden og udvidet ansvarsforsikring.
  • Turen er ikke tiltænkt børn under 5 år eller begyndere.

 

Transport

Transporten foregå i egne biler eller med fly/tog/båd. Der er ca. 3 timer i bil fra Oslo til Kvitfjell, hvor der også går en fjeldbus og tog fra Oslo Lufthavn mod Kvitfjeld

 

Ruby hotel Kvitfjell

Med hotellets placering blot 20 meter fra bundstationen, hvorfra 4-stolsliften starter, er det vigtigste på plads på Ruby Hotel Kvitfjell. Området er et af de bedste i Norge, og skihotellet er oprindeligt bygget til skiløbere og officials ved vinter-OL i 1994 og er stadig officielt World Cup-hovedkvarter i Norge. Hotellet har 20 værelser der alle er opdelt i enheder af to og to således at to værelser deler bad og toilet. Der er 4 senge i alle værelser. Total 80 senge.

Dertil kommer en opholdsstue med lænestole og sofaer og “caféen” med langborde og bænke, som passer godt til afterski-hygge. På vestsiden af huset er der solterrasse hvorfra der er udsigt til det nederste hang på den sorte piste “Olympia bakken”. Derudover er der en fin kælderetage med en stor sal, hvor der er bordtennis og fodboldspil. Hertil kommer skistald og tørrerum.

Skihøjskolen er fællesrejser på Ruby Rejsers helt egen rejsemåde, hvor du som gæst er medansvarlig for en god skiferie.

 

Skiområdet

Området består af tre fjeldsider. En fjeldside mod vest med solbeskinnede, bløde pister hvor alle kan boltre sig og en fjeldside mod øst der, i tillæg til de nemmere løjper, har et par sorte stejle pister til eksperterne, samt den helt nye fjeldside Varden der har brede boulevarder til begynder og carving.

Østsiden i Kvitfjell er kendt for Olympiabakken, hvor der årligt arrangeres World Cup i styrtløb og super-g, også kaldet ”Mellomstasjonen”. Her finder man noget virkelig udfordrende skiløb, og selv den bedste skiløber kan blive udfordret ned af disse stejle sorte pister. Dog har østsiden også blå, røde og endda et fint lille børneområde, samt den store terrænpark i Kvitfjell. 
Vestsiden er en mere familievenlig fjeldside med en variation af grønne, blå og røde pister, og et virkelig lækkert børne- og begynderområde. På Vestsiden er der også lavet en begynderterrænpark med lettere hop og rails. Her kan juniorer og andre legebørn prøve kræfter med disciplinen inden de kaster sig over den store terrænpark på Østsiden.

Varden, som er Kvitfjells nye familievenlige og 3. fjeldside, åbnede 3. juledag 2017 med nye lifte og nye pister. De nye pister er et godt supplement til de eksisterende pister på Kvitfjell. Pisterne har jævn faldlinje uden krævende passager, samt en god bredde. Disse pister er perfekte for nybegyndere, og de som ønsker at boltre sig med store carvingsving.

Kvitfjell har 33 nedfarter og 14 lifte og den længste piste er 3,5 km.

 

 

Dato: 21-25 marts

Sted: Kvitfjell Norge

 

Se mere: www.ruby-rejser.dk/

Forrige artikelVestlandets hemmelighed.
Næste artikelSkiavisen – December 2019
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.