Er det første gang du skal på skiferie? Har du ikke helt styr på, hvad du skal pakke? Ingen grund til panik, her får du en udførlig list over ting du skal pakke.

Samtidig får du råd og tips til, hvordan du får den fedeste oplevelse på din første skiferie, så du forhåbentlig bliver ligeså bidt af at stå på ski, som vi er!

Det kan være svært at holde det fulde overblik over en pakkeliste, som ikke bare skal indeholde badetøj og sandaler, som med sommerferien. Da sne og kulde bringer andre udfordringer, end sydens sol og varme er der flere ting at huske.

Det eneste, der faktisk er ens på de to pakkelister, er solcremen – solen er skarp og sneen ganger solens stråler op flere gang.

Alt andet du skal bruge og vide, får du gennemgået lige her.

Påklædning

Din påklædning er vigtig. Her skal du tænke på at, vejret kan være meget omskifteligt oppe i bjergene. Når det er koldt, er det meget koldt – når solen skinner, skinner den meget kraftigt, så du skal være forberedt på lidt af hvert, inden du tager afsted.

Start med dit inderste lag og arbejd dig ud af:

Hvis du planlægger at tage på skiferie i januar, og aldrig har været på ski før, er det en rigtig god ide at investere i et par lange underbukser. Hvis du er ny på ski, springer du formentlig ikke direkte til den sorte pist, men lægger ud med at lære det grundlæggende på en begynderpist. Derfor kan det også være svært at holde varmen – så sørg for at du kan holde varmen.

Udover de lange underbukser er det også en varm anbefaling at anskaffe sig et par skisokker. Skistøvler kan være tunge og skarpe, så vær sikker på at du har nogle gode skisokker, som kan agere beskyttende lag mellem dine fødder og de tunge skistøvler.

Det er altid en god ide at have flere lag af tøj, så du løbende kan tage tøj af og på, og dermed tilpasse din påklædning til de temperaturer og vejrforhold du befinder dig i. Så tænk over at pakke masser af t-shirts til det inderste lag.

Uden på din t-shirt og indenunder din skijakke anbefaler vi, at du tager noget løst og behageligt på. F.eks. kunne en fleecetrøje være god her – den er både let og ikke for tyk, samtidig med at den isolerer godt og er rar at have på, hele dagen.

Når det kommer til skijakke og skibukser så undgå for guds skyld dine jeans. Dit yderste lag skal være tykt og isolerende, men samtidig skal du også kunne bevæge dig frit i det. Så prøv det af inden du køber det, er her vores bedste råd til dig.

Udstyr

Når det komme til at vælge det rigtige udstyr til din første skiferie, er der flere ting du kan tage højde for, inden du bare kaster dig ud i det, og køber limousineudgaven af det hele.

Skiudstyr kan være dyrt. Der skal både ski, skistøvler, handsker, hjelm og mange andre ting til, før du er klar. Derfor kan det tit være en god idé at låne alle de ting man kan, specielt første gang du skal afsted. For selvom vi meget sjældent møder folk, som ikke er blevet bidt af farten på pisterne og stemningen til afterski efter første gang, er det ikke sikkert du bliver det.

Hvis du alligevel er sikker på, at ski er noget for dig så tjek Forbruger-test, og se om der er nogle anbefalinger og gode anmeldelser af skiudstyr herinde. Så går du ikke helt galt i byen.

Husk sikkerheden og tag en lektion inden du står på egne ben

Selv hvis dine venner og familie tilbyder at lære dig op, er det stadig en god idé at tage i hvert fald en lektion hos en professionel skilære. Med en god grundlæggende viden om hvordan man står på ski, bliver det meget nemmere at bygge ovenpå.

Læg hertil at selv rutinerede skiløbere tager regelmæssige skilektioner, for lige at pudse formen af inden sæsonen. Så gør dig selv en tjeneste og gør det samme.

Med hensyn til sikkerhed giver det måske sig selv, at du ikke skal tage munden for fuld i starten. Kør sikkert i begyndelsen og lad være med at tage chancer på pisterne – der er mange hurtige og dygtige løbere, som måske ikke forventer, at du ræser ud foran dem.

Hvis du skal have hjælp til at finde den rigtige destination så undersøg billige flybilletter her, og find den billigste rejse til der, hvor du gerne vil stå på ski.

Giv dine muskler en pause om aftenen

En anden vigtig ting du skal vide, hvis du vil have det maksimale ud af din første skiferie, er at du skal huske at holde pauser.

Fordi det er helt nye muskler du skal bruger, er der også stor chance for at du hurtigt bliver træt i dem de første par dage.

Derfor er det vigtigt at du mærker efter din krop når du er ude på pisterne, og ikke tøver med at tage en pause midt på dagen, hvis din krop begynder at sige stop. Evt. kan du træne de rigtige muskelgrupper inden du tager afsted på ferien.

En god nats søvn er også utroligt vigtigt her. Når din krop får den hvile den skal om natten, vil den restituere bedre og du vil være bedre i stand til at stå på ski hele dagen lang. Så sørg for at få den rette søvn. Tjek evt. Damask ud, for at få inspiration til lækkert sengetøj. Så er du sikker på en god nats søvn.

Artiklen er sponsoreret

Forrige artikelDrømmer du om at blive skinstruktør?
Næste artikelChristoffer Faarup indstiller karrieren
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.