Hver vinter rejser hundredvis af danskere mod bjergene for at arbejde som skiinstruktører. Et job hvor bjergene bliver arbejdspladsen, og hvor man får løn for at stå på ski.

At være skiinstruktør er ikke bare et arbejde, det er en hel livsstil og et virkeligt godt grundlag for et perfekt sabbatår. En hverdag hvor man står op for at nå den første lift, så man kan stå på ski en time inden jobbet kalder. Her underviser man typisk 2,5 time om formiddagen og 2,5 time eftermiddagen med en indlagt frokostpause. Derefter er der tid til endnu et par timer på ski og evt. med lidt afterski på vej ned fra bjerget.

Jobbet som skilærer er meget givende, fordi man arbejder med folk der er på skiferie og på jagt efter gode oplevelser, så I bund og grund gælder det om at sikre skituristerne har en god oplevelse og blive bedre på ski.

Anders Olesen og SKIERS – Skiinstruktør.dk har specialiseret sig I at hjælpe folk afsted på sæson som skiinstruktør. Hvor følgende bl.a. er en del af pakken.

–       Intromøde i Danmark hvor man introduceres til livet som skiinstruktør og møder de andre kommende skiinstruktører

–       Transport til ski-destinationen

–       Skilæreruddannelse

–       Garanti for job i en lokal skiskole; Østrig, Japan, Canada eller Sverige

–       Bolig, liftkort mm.

–       Rådgivning om forsikring mm.

–       Rabatter og rådgivning om skiudstyr til en sæson i sneen

 

Anders har hjulpet med grundlæggende info om hvordan man bliver skiinstruktør, om jobbet og meget andet.

Hvordan bliver man skiinstruktør?

At arbejde som skiinstruktør kræver en skilæreruddannelse. Hvis man vil arbejde i en skiskole, så anbefales det, at man tager den nationale skilæreruddannelse, da den altid er direkte adgangsgivende til et job i det pågældende land. Vil man undervise for en skiklub, så accepterer de som udgangspunkt uddannelser fra alle lande. Level 1 i div. skilærerforbund er ofte ret overkommeligt og et sådant kursus tager 10-14 dage.
Hos skiinstruktor.dk tilbyder mellem 2-3 ugers kurser i samarbejde med de lokale skilærerforbund, samt jobbet i en lokal skiskole.

Hvad kræver det at blive skiinstruktør?

For at blive skiinstruktør, så kræver det, at man er glad, smilende og servicemindet, samt at man kan lide at arbejde med mennesker. Herudover skal man tage en skilæreruddannelse, hvor det anbefales at man har 3 ugers skierfaring fra skiferie, samt at man har basis niveau på det lokale sprog.
Når man først har en skiinstruktøruddannelse, så kan man ofte konvertere den til forskellige uddannelser lande imellem, så du på den måde kan arbejde over hele verden. Især den Østrigske skilæreruddannelse er meget anerkendt og åbner mange døre.

Hvor meget arbejder en skiinstruktør?

Arbejdsdagen for en skiinstruktør er normalt på 6 timer inkl. 1 times frokostpause. Det er muligt at holde en til to dage fri om ugen. I højsæsonen kan der forekomme ekstra arbejde, men så vil man kunne holde mere fri i lavsæsonen. Husk at når man er på arbejde som skiinstruktør, så står man på ski mens man arbejder og træner derfor hele tiden sit eget skiløb.

Hvad får en skiinstruktør i løn?

Som skiinstruktør er lønnen afhængig af hvor høj uddannelse man har, og hvor meget anciennitet man har i pågældende skiskole. Lønmæssigt er der forskel fra land til land, og nogle steder er bolig medregnet i lønnen, mens andre skiskoler giver mere i løn, men man bliver så trukket for bolig i lønnen.
Som Level 1 skiinstruktør kan man regne med at have mellem 6.000-8.000 kr. udbetalt inkl. bolig, liftkort og gode priser på frokost på bjerget, hvilket er for en 30 timers arbejdsuge.

Hvor lang tid er en sæson, og kan man arbejde nogle få uger?

Arbejdet som skilærer i en skiskole vil normalt starte midt december til efter påske. Mange skiskoler søger også ekstra skiinstruktører til de travle uger i højsæsonen, dvs. man kan have et rigtigt godt studiejob, hvis man f.eks. kan tage af sted i uge 7 og 8.
Mange danske skiklubber skal også bruge skiinstruktører til deres klubturene i løbet af vinteren.

Se hvordan du bliver skiinstruktør her:  https://skiinstruktor.dk/

 

 

 

Forrige artikelSådan kan du styre din skiglæde hele året rundt

Næste artikelChecklisten til din første skiferie
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.