Her kan du se, hvilke retningslinjer der gælder i Østrig.  Inden du tager afsted, så undersøg altid de gældende rejsevejledninger direkte hos Udenrigsministeriet og Østrigs indenrigsministerium.

Overblik over de vigtigste regler

Østrig oplever i øjeblikket et stigende antal tilfælde af Covid. Østrig beviste i sommeren, at ansvarlig turisme er mulig under pandemien. Som et ansvarligt værtsland træffer Østrig derfor nu også alle nødvendige foranstaltninger, så der er mulighed for turisme denne vinter.

Den østrigske forbundsregering har fremlagt de nye foranstaltninger til vinteren. Den nye forordning indeholder en model med 5 niveauer, af foranstaltninger til beskyttelse mod Covid. Grundlaget for en stramning eller lempelse af foranstaltningerne er udnyttelsen af intensivafdelingerne på sygehusene. På grund af den aktuelle udvikling er det niveau 2 som er gældende pt. Bemærk at der i de enkelte forbundslande kan gælde yderligere foranstaltninger. Info omkring de enkelte forbundslande kan findes på www.austria.info/dk

Niveau 2 (pt. gældende)

Ved overskridelse af 300 belagte intensivpladser:

  • 2-G-reglen (vaccineret/tidligere smittet) er nu gældende ved brug af:
  • Overnatningssteder, i restaurationsbranchen, ved fritids- og sportsaktiviteter, kulturelle faciliteter, lifter, kropsnære tjenesteydelser (f.eks. frisør) og ved arrangementer for 25 personer eller derover.
  • Det er obligatorisk at bære en FFP-2-maske i handel og på museer.
  • Gyldigheden af vaccinationsattester er reduceret til ni måneder fra fuld vaccination (tidligere 12 måneder). Herefter er der behov for endnu en dosis (normalt den tredje) for at få et gyldigt certifikat.
  • I en overgangsperiode på fire uger er den første vaccination i kombination med en PCR-test gyldig som bevis for indrejse.
  • Børn under 12 år er i øjeblikket fritaget for kravet om at fremlægge bevis ved indrejse. Denne forordning vil også gælde i fremtiden. Der arbejdes på en praktisk anvendelig ordning for mindreårige over 12 år.
  • Alle former for coronatest (både PCR- og antigentest) er ikke længere tilladt som bevis ved indrejse.

Forrige artikelSkiavisen – November 2021
Næste artikelTre ugers lockdown i Østrig
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.