Østrig oplever som de fleste europæiske lande en stærk stigning af Corona og reagerer resolut på denne udvikling: Fra mandag den 22. november indføres en lockdown for alle i hele Østrig. Denne nedlukning gælder for vaccinerede og ikke-vaccinerede personer. Den er gyldig i højst 20 dage, evalueres efter de første 10 dage og udløber senest den 13. december. Et ferieophold er reelt ikke muligt under nedlukningen.

Forbundslande og regioner kan skærpe de nationale regler, hvis de synes det er påkrævet. Fx har Oberösterreich allerede nu meldt ud, at deres lockdown kommer til at vare frem til den 17.12.

Som et ansvarligt værtsland har Østrig forberedt sig bedst muligt på vinteren med foranstaltninger som fx 2-G-reglen, sikkerhedskoncepter m.m. Men den nuværende situation gør det nødvendigt med en kortvarig lockdown og landet regner med blot at udskyde vintersæsonens start til den 13. december hhv. til situationen tillader det. Hertil siger Lisa Weddig, CEO for Österreich Werbung, som er Østrigs Turistbureaus hovedorganisation i Wien:

“Ud fra et turistperspektiv gør det os meget ondt at opleve denne lockdown. Ikke desto mindre er det nødvendigt. Interessen for vinterferie i Østrig er stor og vi har fortsat tillid til, at vintersæsonen i Østrig vil være mulig med passende sikkerhedsforanstaltninger så snart situationen bliver bedre. Som ferieland har Østrig handlet ansvarligt om sommeren og vil selvfølgelig også gøre det om vinteren.”

Fra mandag den 22. november 2021 er der lockdown for alle i hele Østrig og det betyder:
o Udgangsforbud, der gælder hele døgnet. Det er i princippet kun tilladt at forlade bopælen for at gå på indkøb, tage på arbejde eller uddannelse, gå til lægen, for at gå en tur el.lign.
o Der gælder igen FFP2-maskepligt i alle lukkede rum.
o Restauranter og cafeer, hoteller og andre indkvarteringssteder, fritids- og kulturfaciliteter samt sportsfaciliteter holder lukket.

Forrige artikelCoronavirus og rejser i Østrig
Næste artikelSkiudstyr: Undgå at fryse med nyt mellemlag fra Helly Hansen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.