Det kan være svært at sætte ord på, hvad jobbet som skilærer går ud på og hvad en sæson egentlig indebærer. De oplevelser man sidder med inden, undervejs og dem man tager med hjem. Lige præcis disse oplevelser har Lærke sat ord på under hendes sæson i Østrig med Snowminds, og vi kunne ikke beskrive følelserne bedre selv!

 

“Kære Lærke

Du sidder lige nu i en tåge af forvirring oven på en ordenligt bunke pakkerod. For hvad tager man lige med, når man skal 4 måneder på sæson. Skal man bruge festtøj? Skal man bruge badetøj? Sportstøj? Og hvad med juleaften? Tankerne kører rundt i hovedet på dig. Hvem skal du mon sidde med i bussen i morgen? Bo med på hotellet? Bo med på destinationen?

Du har en million spørgsmål og det er som om at hvert spørgsmål afføder 10 nye. For slet ikke at tale om uddannelse og arbejde. Og boligforhold. Og chefer. Og dine ski evner. Eller tysk evner.

I de næste 4 måneder vil du lære mere, end på 3 års gymnasium. Du vil lære en masse om skiløb selvfølgelig, men også en masse om dig selv, om kulturer, om mennesker, kommunikation, chefer, økonomi, vasketøj og det bliver ved.

Der kommer til at være dage, hvor alt går som det skal og du føler, at du har fundet din plads. Men der kommer også dage hvor alt går skævt, og du bare gerne vil hjem. Du kommer til at møde folk du elsker og folk du ikke kan døje – og du kommer til at lære, hvordan man lever tæt med begge dele.

Du vil kæmpe hårdt for at opnå forældres stolte blikke, når man torsdag aften afleverer sin arbejdsindsats. Opleve den varme følelse af ros fra chefen når man lige formåede at fyre et kampråd af netop som han gik forbi. Nyde fællessangen mens man klargør rullebånd og bygger baner. Det er den stolte følelse når man agerer hovedet i en slange ned af bjerget, eller de beundrende blikke når man kører op i liften i skilæreruniform eller ankommer til afterski.

Kære Lærke, jeg håber du er klar. Klar til at udfordre dig selv, ikke bare skimæssigt, men personligt. Klar til at tage ja-hatten på og vende alle situationer til noget positivt. Jeg håber du er klar til at tage ansvar. Ikke bare over for dig selv og kvaliteten af dit arbejde, men for rigtige, levende mennesker. Du kommer aldrig til at have ansvaret for noget så værdifuldt som andre menneskers børn, og det er ikke et ansvar du skal tage let.

Omvendt skal du også være klar til at have det sjovt. Og klar til at sprede sjov. En god skilærer er en glad skilærer, og selvom du måske ikke er det, skal du kunne lade som om. Du skal kunne stå i snevejr med en sigtbarhed på 10 cm og overbevise forældrene om, at du aldrig har set bedre skivejr og at det på ingen måde er farligt at køre i en slange, hvor du dårligt kan se det bagerste barn.

Ud over at være en god skilærer (det kan man være på mange måder) skal du også være klar til at være åbensindet. Du skal være klar til at åbne dit tillukkede, danske hoved og se ud i verden – måske du endda kan lære noget af hollændernes rod, østrigernes forsinkelser og tyskernes overdrevne høflighed. Som kollegaer hænger I på hinanden – så lad være med at gøre det svært for dig selv ved ikke at respektere eller prøve at forstå dem du bor og arbejder sammen med, selvom de er anderledes. De vil helt sikkert gøre det samme som dig.

Lærke – lange Rede, kurzer Sinn – slå koldt vand i blodet og forsøg at glæde dig. Om 4 måneder sidder du hjemme i Danmark og undrer dig over hvor tiden blev af. Du vil kigge ud af vinduet og synes, at der er noget helt galt med udsigten… er den ikke lidt for flad? Du vil blive dybt overrasket over, at du rent faktisk virkelig har savnet salat og at du instinktivt regner alt om til Euro når du er ude og handle. Du vil længes efter følelsen af at flyve henover perfekt præparerede pister eller tumle rundt i puddersne. Du vil have svært ved at bestemme dig for et sommerjob, da de alle virker håbløst kedelige. Kort sagt – du vil være en skilærer for livet. Engang skilærer – altid skilærer.

Nyd tiden i Østrig. Snowminds løj absolut ikke, da de påstod at det ville blive den bedste tid i dit liv

Kærlig Hilsen Lærke”.

 

Ønsker du en sæson i Østrig som Lærke (eller i Canada/Japan/New Zealand/Spanien), kan du gennem Snowminds få en ski- eller snowboardlæreruddannelse med jobgaranti så du er sikret en hel vinter i sneen med drømmejobbet som instruktør.

 

Forrige artikelEt kig på disciplinen: Slopestyle.
Næste artikelVestlandets hemmelighed.
Gæsteskribent
Skiavisen.dk anvender forskellige gæsteskribenter, der bidrager med nyheder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra skiverdenen. Denne artikel er skrevet af en gæsteskribent.