Skiresortet på Hundfjället er en del af det – efter svensk målestok – store skiområde Sälen, der ligger mindre end 10 minutter transfer fra den kommende lufthavn Scandinavian Mountains Airport. Midt i fjeldene bygges Sveriges største regionale lufthavn.

Den er klar til at modtage fly i december 2019 med kun 10 minutters transfer til Tandådalen og Hundfjället, 25 minutter til Lindvallen og Högfjället og 40 minutter til Trysil i Norge.

I løbet af sensommeren 2018 asfalteres den 2500 meter lange og 50 meter brede landingsbane, og i løbet af efteråret 2018 skal strukturen til den 6000 kvadratmeter store lufthavnsterminal stå klar.

Hundfjället tager endnu et skridt mod at blive en international anerkendt skidestination med Skandinaviens mest moderne 8-stols ekspreslift, nye pister og et udvidet snekanonsystem.

Ekspresliften gør skiløbet både mere tilgængeligt og sjovere, og liften bliver noget unikt i Skandinavien med en oplevelse udover det sædvanlige med høj komfort gennem varme i sæderne og vindbeskyttelse samt et stilfuldt design af Pininfarina, Ferrari.

Den nye Expreslift, West Express Hundfjället, åbner den 14. december 2018 og starter fra midten af Hundfjällstorget og går vestpå op ad fjeldet. De tidligere lange lifter fra byen, der går vest om, kortes ned.

Den resterende strækning erstattet af to helt nye tallerkenlifter for at forbedre komforten i børne- og familieområdet ved Trollskogen, som er et af Nordeuropas mest populære familieområder.

Forrige artikelUstadige vejr- og sneforhold
Næste artikelÅrets freeride ski 2017/2018