Elsker du puddersne, lækkert skiløb, fysisk aktivitet og frisk luft? Så er skitouring, randonnée eller off piste,  helt sikkert noget for dig. Men inden du kaster dig ud i en ny krævende form for skisport, er det godt at være obs på krav til beklædning.

Den nye “Odin Backcountry Capsule”-kollektion er designet som det ideelle sæt til puddersne og skitouring. Serien består af tekniske, førsteklasses produkter, der leverer optimal beskyttelse, fleksibilitet og komfort.

Ingen bruger mere tid i bjergene end skipatruljer og redningsfrivillige så derfor har norske Helly Hansen skabt en kollektion baseret på deres krav og ønsker til den optimale beklædning. Fokus har især været på at designe udstyr hvor vægt, åndbarhed, holdbarhed og temperaturregulering er afgørende. Den nye Odin Backcountry kollektion består af: Odin BC Infinity Shell Jacket, Odin BC LT Insulator Hood og Odin BC Softshell Jacket – alle tre dele er udviklet så de kan bruges hver for sig eller som et samlet præstationsdrevet system.

Odin BC Infinity Shell Jacket

Odin BC Infinity Shell Jacket er let, beskyttende, holdbar og fyldt med tekniske funktioner, hvilket gør den ideel til skitouring. Jakken er designet med den professionelle LIFA INFINITY-teknologi; en innovativ vandtæt/åndbar LIFA INFINITY-membran™, opnået uden brug af kemikalier, og inkluderer mindst 50% genanvendt indhold samt en PFC-fri holdbar vandafvisende (DWR) behandling.

Odin BC Infinity Shell Jacket opfylder den ekstreme vandtæthed og åndbarhed i HELLY TECH® Professional-membranen og giver beskyttelse til lange dage med dyb puddersne, samtidig med at jakken er lettere i vægt og bedre for miljøet. Baseret på feedback fra skipatruljerne er jakkens lynlås foran også let forskudt, hvilket gør kraven mere behagelig uden at gå på kompromis med beskyttelse af hals og ansigt.

Desuden er lommerne flyttet let så det giver praktisk opbevaring af skind til skiene. Yderligere funktioner inkluderer hjelm, sele og rygsækkompatibel konstruktion; mekanisk ventilation under armene for øget åndbarhed og temperaturregulering; samt RECCO-reflektorer® for ekstra sikkerhed.

Odin BC Softshell Jacket

Odin BC Softshell Jacket har et målrettet komfortabelt design hvor en hybrid af stoffer giver optimal ydeevne og beskyttelse på bjerget. For mange professionelle eftersøgnings- og redningshold er en god softshell jakke den mest uundværlige beklædning på dage hvor vejret er mindre ekstremt.

Med en vandafvisende PFC-fri softshell-fremstilling på sømme og manchetter giver jakken beskyttelse i områder, der er mest udsatte, når man fx går og klatrer i dyb sne. Samtidig sikrer en let, åndbar stretch softshell på ærmer, skulder og bryst, at jakken er velegnet til højintensiv aktivitet, som skitouring.

Odin BC LT Insulator Hood

Kollektionen fuldendes med den lette, åndbare 2-lags Odin BC LT Insulator Hood konstrueret til at give ensartet varme og maksimal åndbarhed under de fysisk krævende opstigninger. Med en foring konstrueret med OCTA-fiber® er isolatoren meget åndbar, hurtigtørrende og let, samtidig med at den giver varme og beskyttelse under høje aktivitetsniveauer. Odin BC LT Insulator Hood har også en PFC-fri DWR-behandling samt elastisk hætte, manchetter og søm, som er super komfortabel under brug.

Hver Odin Backcountry jakke er optimeret til skitouring og er også konstrueret med en specifikt placeret lynlåsåbning samme sted på hver af de tre jakker, hvilket gør det nemt hvis et eller flere lag bruges samtidig. Jakkerne er fyldt med tekniske funktioner, herunder leddelte ærmer for optimal mobilitet; en justerbar søm for en tilpasset, beskyttende pasform; og flere rygsækkompatible opbevaringslommer.

Odin BC Infinity Shell Jacket – vejl pris 5.000 DKK.
Odin BC Softshell Jacket – vejl pris 2.800 DKK.
Odin BC LT Insulator Hood – vejl. pris 2.200 DKK.

Alle modeller er tilgængelige i mænds og kvinders specifikke stilarter sammen med Odin BC Infinity Shell Pant og Odin BC Softshell Pant. Kollektionen lanceres i butikken og online fra efteråret 2023.

Om Helly Hansen

Helly Hansen blev grundlagt i Norge i 1877 og fortsætter med at udvikle tøj af professionel kvalitet, der hjælper folk med at holde sig og føle sig i live.  Gennem indsigt fra at leve og arbejde i verdens hårdeste miljøer har virksomheden udviklet en lang liste over innovationer, der er de første på markedet, herunder de første smidige vandtætte stoffer for mere end 140 år siden. Andre gennembrud omfatter de første fleecestoffer i 1960’erne, de første tekniske undertrøjer i 1970’erne, lavet med LIFA® Stay Dry-teknologi, det patenterede H2Flow-temperaturreguleringssystem™ og den revolutionerende lettere, varmere LIFALOFT-isolering™. Med udgangspunkt i Helly Hansens proprietære HELLY TECH® vandtætte/åndbare system har det tekniske udendørsmærke senest introduceret den prisvindende LIFA INFINITY PRO™ – virksomhedens mest innovative og ansvarlige vandtætte/åndbare teknologi til dato.

Helly Hansen er førende inden for teknisk sejlads og performance skitøj samt premium arbejdstøj. Dens uniformer bæres og betros af mere end 55.000 fagfolk og kan findes på olympiere, landshold og på mere end 200 skisportssteder og bjergguideoperationer globalt.

Helly Hansens overtøj, undertrøjer, sportstøj og fodtøj sælges i mere end 40 lande verden over, og virksomheden ejes af Canadian Tire Corporation (CTC). For at lære mere om Helly Hansens seneste kollektioner, besøg www.hellyhansen.com.

Kilde: Pressemeddelelse fra Helly Hansen

Forrige artikelSkiudstyr: Helly Hansen skihandsker vinder bedst i test
Næste artikelSkiudstyr: Er du freerider? Jakker til dig der elsker uberørte bjergsider
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Skiavisen.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om ski i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@skiavisen.dk. Anders er også freelance digital konsulent.