Foto: Alex Kaiser

I Østrig findes masser af toptunede områder med flere hundrede pistekilometer, festlig afterskiing og et stort udbud af aktivitetsmuligheder. Disse destinationer tiltrækker gæster i tusindvis, men efterhånden får flere og flere øjnene op for de små ukendte perler, hvor roen, intimiteten og hyggen er i centrum. To alternative skiområder i Østrig er Sonnenkopf og Hochkar.

Niederösterreich er ikke Østrigs mest profilerede skiregion, men i Hochkar, der ligger i Ybbstaler Alpen midt mellem Wien og Salzburg, ligger en ægte skiperle – lidt gemt af vejen. Selv om Hochkar kun kan prale med 19 pistekilometer, har området mange andre kvaliteter, der er et besøg værd. Snesikkerheden er i top med højeste skistart i 1.800 meter, og ofte kan man stå på ski til midt i april. Ud over de præparerede pister findes både funpark samt et godt børneområde. Heldigvis er der stadig små steder, hvortil masseturismen ikke har fundet vej, og Hochkar, der naturligvis også byder på hyggelige restauranter og frokosthytter, er et af dem.

Et andet spændende bud er Sonnenkopf, som ligger i Klostertal i Vorarlberg. Også her er der garanti for en anderledes skiferie, for Sonnenkopf er et lille naturparadis med 30 kilometer præparerede pister. Eftersom området går helt op i 2.300 meters højde, daler natursneen ned i så store mængder, at snekanoner er overflødige. Det giver optimale forhold for freeridere, som søger ud i offpistens pulver, og da omgivelserne er billedskønne, kan frokosten nydes på terrassen ved Panoramarestaurant Muttjöchle, som blot er en af flere hytter i terrænet. De smukke omgivelser indbyder ligeledes til snesko- og vandreture, og Sonnenkopf er perfekt til familieferie.

Forrige artikelPulversne, panoramaudsigter og perfekt præparerede pister.
Næste artikelSkisafari, skattejagt og picnic i sneen – et paradis for børn
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.