I 2012 startede Christoffer Vorre og Ottar í Hjøllum virksomheden Snowminds, som sikrer unge en uddannelse som skilærer med følgende jobgaranti på en skiskole i fx Østrig, Japan eller Canada.

 

Ideen kom sig af at Christoffer og Ottar som 19 årige selv havde pakket taskerne med ski, hjelm og handsker for at forlade hhv. Nordjylland og Færøerne og være en sæson i Østrig som skilærere. Denne fantastiske måde at tilbringe et sabbatår på, blev til en oplevelse for livet for dem begge og da de 5 år senere var i gang med deres kandidatuddannelse på Copenhagen Business School. Under studiet stiftede de i 2012 Snowminds og da vinteren nærmede sig, tog de deres første 51 kommende instruktører med til Kitzsteinhorn gletscheren i Kaprun i Østrig, hvor de skulle uddannes som skilærere.

 

Forbinder skiløbere fra hele verdenen

Siden 2012 har Snowminds uddannet og ansat mere end 1900 ski- og snowboardlærer fra primært Danmark, Holland og Sverige, men også med en stigende interesse fra både Norge, England og Australien til denne vinter.
De nyuddannede ski- og snowboardlærer arbejder på mere end 50 skiområder fordelt i Canada, Japan eller Østrig henover hele vintersæsonen. Som noget nyt denne vinter finder alle uddannelserne også sted i de respektive destinationer, således at hvis man f.x. skal til Japan bliver man også uddannet dér.

 

Skicamps

Til denne vinter har mere end 700 unge grebet chancen og taget med på de eftertragtede kurser med jobgaranti, og vil derfor være at finde på skiskolerne i nogle af de største skiområder rundt omkring i verdenen. Men udover at uddanne til skilærer, har Snowminds netop lanceret en række skicamps for alle niveauer hvor man har mulighed for at “nørde” med sit skiløb og/eller prøve kræfter med offpiste sikkerhed og teknik. De nye skicamps finder sted i november og januar i hhv. Kitzsteinhorn og Bad Gastein i Østrig.

 

Skiløb i Sydafrika, Argentina og New Zealand

For de hardcore “skinørder” der ikke kan nøjes med skiløb i vinterhalvåret, har Snowminds partneraftaler med skiskoler i Sydafrika, Argentina og New Zealand som alle hungrer efter internationale skilærer til deres kunder. Det har en håndfuld Snowminds instruktører allerede benyttet sig af i løbet af de sidste somre, heriblandt i det meget eksotiske skiområde, Afriski, som ligger i det lille kongedømme Lesotho i Sydafrika!

 

Du kan læse meget mere på www.snowminds.dk

 

Forrige artikel”Snowfarming” i Adelboden
Næste artikelHyggelige Østrig
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.