Københavns Skiklub var flot repræsenteret ved US Senior Nationals i langrend, da 17-årige Eske Rønnau endte i top-15 i sin aldersgruppe.

Eske er født og opvokset i Danmark, men flyttede til Aspen (Colorado, USA) da han var 8 år gammel. Han startede i 3. klasse uden at kunne et ord engelsk, så hans forældre skulle lære ham at sige ”Where is the restroom?” og ”Can I have some water, please?” før første skoledag.

Familien var flyttet derover for at få et liv, hvor skiløb var et stort omdrejningspunkt. Et liv som Eske hurtigt kom til at elske: ”Jeg vidste første gang, at jeg fik et par langrendsski på og da de rørte sneen, at det her var, hvad jeg ville lave resten af mit liv. Jeg fik en helt vild fornemmelse af at flyve, da jeg først fik de ’skinny skis’, som vi kalder dem herovre, til at bevæge sig hen over sneen”.

Sideløbende med High School er Eske på National Comp Team, der er et helårs program med træning mellem otte-ti gange om ugen; udover styrketræning samt recovery.

Om vinteren konkurrerer holdet over hele landet; og selvom covid har hæmmet rejseaktiviteterne formåede Eske alligevel at blive 6’er i 10 km massestart ved det internationale løb Super Tour Duluth. ”Jeg er stolt af at repræsentere Danmark, når jeg konkurrerer herovre. Der er mange nordmænd der deltager i de nationale konkurrencer, men jeg er den eneste dansker og det gør mig stolt, når de viser det danske flag ved siden af mit startnummer”.

Eskes næste mål er at blive udtaget til Junior National og lige nu ser det meget realistisk ud. Det mere langsigtede mål er at blive optaget på et college med division 1 langrendsskiløb. ”Derfra ligger det i kortene, at jeg flytter tilbage til Danmark og forhåbentligt blive involveret i langrend i Danmark”.

 

Forrige artikelLandegrænseoverskridende skiløb i Europa
Næste artikelDanskere med succes i udlandet: Christian Borgnæs