Knap er kalenderbladet for 1. september vendt, før de første meldinger om fantastiske skiforhold, begynder at dukke op på Facebook og andre sociale medier.

Af Morten Agersnap

Hvert år overvejes det, om man skal blokere de irriterende ”venner” som deler deres skidage i et væk. Efter nogle spekulationer beslutter man som regel, at glæde sig (en lille smule) på deres vegne og selv begynde at planlægge vinterens drømme.
Fælles for rigtigt mange af vennernes opslag er at de stammer fra Hintertux længst inde i Zillertal. Der er selvfølgelig også andre steder som har gode forhold samtidig, men når Hintertux dukker op, er det fordi, den kendte gletsjer har åbent hele året og ofte er der er koldest tidligt på sæsonen.

Danskerparadis                                                                                                       Gennem årene har Hintertux fået en plads i rigtig mange danskeres hjerter, på godt og ondt! Her holder Den Danske Skiskole nemlig hovedparten af deres kurser. Det betyder at rigtigt mange her har fået underskrevet de vigtige diplomer, mens ligeså mange har oplevet at sidde i liften med tyngede skuldre, fordi teknikken eller evnerne ikke var tilstrækkelige. Heldigvis får alle mindst en chance til.
Derudover har de forskellige alpine landshold også ofte træningslejr på Hintertux’ fantastiske gletsjer, som udover god snekvalitet også har relativ god hældning i forhold til de andre gletsjerdestinationer.
I de seneste år, har også Din Camp fået fast, base på gletsjeren. Din Camp har kurser for unge freestyleløbere og bruger landets dygtigste udøvere som trænere. I Hintertux er de sikre på gode forhold og en altid vel ”shaped” park.
Med opblomstringen af skilinjer på flere af landets efterskoler, har de også fundet vej til det populære. Efterårssted. Med alle de unge mennesker der hvert år får fantastiske oplevelser i sneen i 3000 meters højde, kunne det tyde på, at Hintertux også i fremtiden vil være danskernes yndlingsdestination i oktober og november.

Fedt skiløb hele året.                                                                                                   Men Hintertux er et besøg værd, hele året rundt og som decideret vinterdestination er det ren verdensklasse. Liftene fører højt op og der er snesikkerhed og store vidder. Udover lange pister som kan suge kræfterne ud af selv de stærkeste lår, giver det også mulighed for nogle utrolige oplevelser udenfor pisten.
Når man kommer her en solskinsdag midt på vinteren venter sneforhold som ikke finder sit lige mange steder i Europa. Det giver naturligvis gode oplevelser på og udenfor pisten. Oven i købet er der midt på vinteren, når alle de andre områder i Zillertal har åbent, ikke så mange mennesker i lifte og på pisterne i Hintertux.
Der er ikke deciderede begynderområder i Hintertux, men slæbet på Sommerberg, kan bruges så snart man er sikker i plov. Det kan pisterne oppe ved Kassere også. De to slæbelifte heroppe fører skiløbere op til nogle af de bedste pister at træne teknik på. Ikke noget at sige til, at DDS holder til her.

Super start på 2017/18                                                                                         Allerede i uge 42, hvor mere end 500 danskere var i Hintertux, var forholdene lidt bedre end normalt for årstiden. Siden er det blevet bedre og bedre og i den seneste tid er der ofte blevet åbnet for sluserne, så sneen er faldet tæt over Hintertux og de omkringliggende bjerge. Det betyder groft sagt, at sæsonen allerede er reddet frem til forsommeren og at man kan have alt åbent gennem vinteren. Allerede i slut november var basen udenfor pisterne hel tæt nede i 2000 meter og siden dengang er der faldet en meter sne ovenpå. Vejrudsigten for de næste uger lover mere sne og kulde og vi oplever dermed en af de bedste sæsonstarter i mands minde, ikke kun i Hintertux, men i hele alperegionen.

Så hvor Hintertux ofte er stedet der kan redde en skiferie, når ingen andre har sne, er det i år stedet, man søger til for, at opleve et sneparadis, der kan levere skiløb i verdensklasse og som ikke er presset af snehungrende skiturister fra nabostederne.

Forrige artikelSkirejser: Sydfrankrigs oversete skiperle
Næste artikelStudent i carving sving