I snart 30 år har efterskole- og højskoleelever fra Oure fået intens skiundervisning i de franske alper. Nu har Skolerne i Oure også oprettet en særlig skilinje på Oure Kostgymnasium.

De fleste med kendskab til den danske ski-scene ved, at Skolerne i Oure har årelang erfaring i at undervise kommende skiinstruktører, konkurrenceløbere og freeride skiløbere. Det er også kendt, at skolerne har tilknyttet nogle af de bedste danske undervisere. Alligevel var det lidt en overraskelse, at der i løbet af ganske få måneder blev tilmeldt hele 24 elever til det nye Skigymnasium.

”Budskabet om at kombinere en studentereksamen med hele 18 uger på ski, uden at give køb på niveauet af de boglige fag, har helt klart appelleret til eleverne”, siger Klavs Klavsen, leder af Ski Akademiet på Oure Kostgymnasium.

Oure vil fremme skisporten i Danmark
I alt sender Oures tre skoler (højskole, efterskole og gymnasium) hele 230 elever til Oures eget hotel i Alpe d´Huez.

For alle tre skoler er målsætningen at styrke glæden ved at stå på ski, at sikre lysten til at lære, og at bibringe eleverne en forståelse for, hvordan man fortsat udvikler sig som skiløber. Og statistikken bekræfter målsætningen.

I gennem de sidste 20 år, har Oure leveret skiinstruktører til stort set hele verden; Japan, Argentina, Chile, USA, Canada og det meste af Europa.
Den Danske Skiskoles uddannere, der underviser og eksaminerer kommende skiinstruktører, består i dag overvejende af tidligere Oure-elever.

Danmarks Skiforbund er glade for det nye Skigymnasium:

”Hidtil har det været sådan, at hvis en dansker for alvor ville satse på skisport, så var et skigymnasium i udlandet den eneste mulighed. Med skigymnasier i Danmark vil dette valg blive betydeligt nemmere”, siger Henrik Oksholm og fortsætter;

”Kontinuitet i træning – også den såkaldte ”barmarks træning” er ekstremt vigtig for atleternes udvikling, ligesom det er vigtigt, at atleten er tryg omkring sin boglige uddannelse. Det er vigtigt at atleten ikke er nødt til at droppe sin sport, fordi han eller hun ønsker en uddannelse”.

Er du interesseret i at blive ski-student, så kontakt Klavs Klavsen på kk@oure.dk

Forrige artikelHintertux
Næste artikelBaselayers holder dig tør og varm
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.