Danmark skal vise verden hvad vi kan.

Hvert fjerde år sender alverdens skinationer deres bedste skilærere afsted til INTERSKI.

For fire år siden blev Interski afholdt i Argentina, hvor Danmark klarede sig enormt godt, holdt op mod store skinationer som fx Italien og USA, mens den absolutte toppræstation stadig leveres af Østrig og Schweiz. Denne gang afholdes Interski i bulgarske Pomporovo. Det er første gang at værtsskabet er tildelt til Østeuropa og det bliver spændende at se en del af skiverdenen, der er ukendt for de fleste danskere. Russiske Sochi var også meget interesseret i at være vært, men tabte afstemningen – til trods for at Sochi lige havde lagt pister til vinter-OL.

Interski er et vidensudvekslende forum, hvor de nyeste trends inden for skiteknik og skiundervisning præsenteres – samtidig med at de respektive lande medbringer landshold, der igennem flere gennemløb fremviser demonstrationer på hvad nationen kan skimæssigt.

Det danske landshold på 14 mand blev udtaget i efteråret 2018 blandt en 70 mands stor bruttotrup. Holdet endte med at blive en blanding af rutinerede kræfter og helt nye profiler.
Derudover deltager en dansk delegation, så den danske repræsentation er på 35 mand.

Blandt de rutinerede er fx Klavs Klavsen, der efter en lang landsholdskarriere er tilknyttet sportsskolerne i Oure, hvor han denne vinter underviser deres elever i franske Alpe d’Huez. Blandt de nye kræfter er fx Jonas Peters, der hver vinter er bosat i østrigske St. Anton – hvor han bl.a. assisterer sin kæreste, Malene Madsen ved hendes konkurrencer på Freeride-touren.

Forrige artikel5 gode grunde til at vælge Østrig til skiferien
Næste artikelDen bedste sæson i mands minde?