Therese tog direkte fra gymnasiet til den canadiske puddersne.

”Jeg arbejder i øjeblikket for Whistler Blackcomb i Canada som skiinstruktør. Inden jeg kom hertil tog jeg en BSI1 uddannelse med Den Danske Skiskole. Dette kursus gav mig ikke blot kvalifikationerne til at ansøge om et skiinstruktørjob i udlandet, men forbedrede samtidig mit skiløb og forståelse for skiløb markant”

I slutningen af 3.g tog tyveårige nordjyske Therese Clausen Brock på BSI1 kursus i Kristi Himmelfartsferien.
Hun havde stået på ski i en årrække og ville gerne bruge et sabbatår efter gymnasiet på at være skilærer. Derfor meldte hun sig på kursus ved Den Danske Skiskole, da hun med en basic Ski Instructor 1 (BSI1) uddannelse ville kunne søge job som skilærer i så forskellige lande som Østrig, Japan, Norge m.fl. Dog var det Canada, der trak mest i Therese – og derfor søgte hun job i det største canadiske skiområde; Whistler-Blackcomb i delstaten British Columbia på vestkysten, tæt ved storbyen Vancouver.

”Efter at have bestået BSI1 kunne jeg ansøge om jobbet som skiinstruktør og fik derefter tilbudt arbejde i Whistler Kids, som er skiskole for børn mellem 5-12 år. Jeg arbejder nu 5-6 dage om ugen med et stort internationalt team, hvor jeg dagligt skal undervise nye elever i grupper på max 6. Grupperne kan være alt fra never evers (børn der aldrig har stået på ski før) til børn der kører parallellet ned af sort og elsker kortsving på pukkelpisten. Denne variation gør arbejdet spændende og udfordrende, da ikke to dage er ens.

Derudover har jeg taget en CASI1 herovre (canadisk snowboard instruktør level 1) som nu gør at jeg kan undervise både på ski og snowboard”

Den lokale skiskole sørgede for det praktiske ift. bolig, liftkort, hjælper med arbejdsvisum m.v., så det eneste Therese selv skulle gøre var at booke en flybillet til Canada og glæde sig til en vinter i nordamerikansk puddersne. Samlet set har det kostet Therese 8900 kr. for én uges BSI1 kursus samt ca. 4000 kr. for flybillet t/r. Kontakten til skiskolen i Whistler hjalp blev etableret gratis af Den Danske Skiskole.

”Jeg så heldig at bo på bjerget i staff housing sammen med omkring 1400 andre ansatte. Alt fra instruktør til kok til hotelpersonale. Jeg bor sammen med 3 andre instruktører, og vi er placeret så centralt på bjerget at vi har ski-in/ski-out til og fra arbejde. Jeg vil til hver en tid anbefale en sæson i Whistler Blackcomb. Stedet tilbyder både fantastisk skiterræn velegnet til undervisning og frit skiløb på fridage, men også et enestående administrationsteam, der sørger for dets ansatte og skaber et velfungerende arbejdsmiljø. Derudover bliver der skabt livslange venskaber på kryds og tværs af landegrænser. Hvad mere kan man ønske sig?”

Forrige artikelEn legende er død
Næste artikelHoxyheads hjelmbetræk