Eleverne vokser af ansvar og udfordringer

Thilde Lykke Jensen fra Hobro skiklub og i øjeblikket elev på Aabybro Efterskoles skilinje, fortæller om fællesturen. ”Det var mega sjovt. Vi fik afprøvet instruktørrollen i trygge omgivelser, og skabt minder med vennerne fra efterskolen. Vi brænder selv så meget for at stå på ski, så det var fedt at dele oplevelsen med de andre og opleve deres glæde, da de lærte at styre skiene”.

Formålet med linjen er at præsentere eleverne for så mange aspekter af livet i sneen som overhovedet muligt. Derfor tager linjen afsted før resten af skolen på årets store fællestur til Norge. Dagene bliver brugt på at lære området at kende, forberede modtagelse af skolen og undervisningen af skolens nybegyndere.

Thilde fortsætter ”Når busserne ankommer, er det os som står i busserne, byder velkommen og giver informationer. Resten af linjen står klar udenfor til at hjælpe med bagagen, samt indkvartering af elever og personale”.

Eleverne får i løbet af opholdet, både et førstehjælpskursus og en instruktøruddannelse, som passer til deres niveau, så de er klædt på til at varetage rollen som instruktører. Skiløberne følger Den Danske Skiskoles manual og kan vælge mellem AKI og BSI1.

Linjelærer Kenn Fonager er stolt af sine elever. ”De oplever på egen krop, hvad det vil sige at arbejde som guide, i en skiudlejning og som skiinstruktør. Det er imponerende den måde, de tager ansvar og hjælper deres kammerater”

Linjeeleverne underviser skolens nybegyndere på ski og snowboard, mens lærerne står bagved og har det pædagogiske ansvar. Kenn fortsætter ”Forventningen, da vi startede det første år var, at linjeeleverne havde brug for hjælp med undervisningen, men hurtigt fandt vi ud af, at eleverne havde fuld kontrol og overblik over progression og øvelsesvalg. Et af årets største øjeblikke er at mødes med linjen om aftenen. De har alle historier fra deres hold, både succeser og sjove oplevelser, de gerne vil dele. Fælles for dem alle er stoltheden over, at de har gjort en forskel og lært en nybegynder at klare sig på pisterne”.

 

Forrige artikelFantastisk præstation af Christoffer
Næste artikel50% dansker og Østrigs yngste Skiführer.
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.