Tirol i Østrig har fem gletsjerområder, hvor Hintertux og Sölden er de mest kendte blandt danskere, men Kaunertal, Pitztal og Stubaital byder også på glimrende sneforhold og skiløb i fra tidligt efterår til sent forår.

 

Kaunertal

Kaunertal er Tirols yngste gletsjer, hvor skiløbere og snowboardere får tilbudt nedkørsler med alle sværhedsgrader. Kaunertals åbningsarrangementer og forårsklassikere er legendariske.

 

Destinationen er et Freestyle mekka med åbningsevents og fine highlights længere henne på vinteren så som den legendariske Kaunertal Opening eller forårsklassikerne. Allerede midt i oktober måned kan passionerede riders fornøje sig på skråningerne i gletsjer sneparken, men Kaunertal er meget andet: Langrendsløb og monoskiløb – her mødes alle som vil have det sjovt på gletsjeren.

Evig is: Den øverste del af gletsjeren betjenes med 9 lifte. Der er ingen ventetid og med 32 km præparerede pister og 30 km skiruter er der noget for enhver. 2 i 1: 2 skiområder, Kaunertal gletsjer og Fendels, kan benyttes med 1 billet. Prisen for Kaunertaler betalingsvejen er inklusiv i billetten.

 

Pitztal

Pitztal Gletsjeren betjenes med togbanen Pitz-Express, der er den hurtigste kurvede togbane i verden og klarer højdeforskellen på 1.120 meter på kun 8 minutter. Østrigs højeste bjerglift – Pitz Panoramabanen – fragter nemt og effektivt vintersportsfolket op til Hinterer Brunnenkogel toppen på 3.440 m over havet.

Freestyle folket finder Pitztal Snow Park ved Mittelbergbahn liften. Her får du adgang til masser af fornøjelser (boxes, rails, kicker line, wall).

Der er højdetræning i langrendsmekkaet på Pitztal gletsjerens løjpe ved Mittelbergbanen på 2.690 m, kør med gletsjerekspressen og gletsjerbanen, og der findes også vintersport uden for de befærdede pister: Langrendsløb og skating, isklatring, skiture, 41 km varierede nedkørsler fra pisten!

 

Stubaier gletsjer

Snesikkert og familievenligt skiløb på varierede pister i østrigs største gletsjerområde.

Gletsjer skiområde med top udmærkelse for familievenlighed og et bredt udbud af skiinstruktion, ski bjergbestigning, lavine træningscamps, isklatning og flying fox lige ved Gamsgarten station. 26 skilifter betjener hele 64 km præparerede pister.

Gourmet highlights: hjemmelavet pasta på Restaurant Eisgrat (2.900 m), friske og veltilberedte Italian retter! Lokale råvarer, nybagt brød, kød og landbrugsspecialiteter på spisekortet.

Fun&Park ved Stubai Zoo for free-stylers: fede faciliteter for unge på begynder, medium og prof niveau, mange underholdende events og highlights!

 

 

Forrige artikelVal d’Isere i Frankrig
Næste artikelDanskerne går op i sikkerheden