Den danske langrendselite er i denne uge, sammen med flere hundrede entusiastiske skiløbere, samlet ved Rjukan i Telemark i Norge for at afgøre de danske mesterskaber i langrend. 

Af Johan MacLassen

Stævnet, der blev skudt i gang søndag og fortsætter med konkurrencer frem til lørdag, er som vanligt præget af både højt humør og sylespidse afgørelser i de forskellige discipliner.
Søndag blev den korte distance afviklet, og her var det Kristian Bonne Wulff fra Odense Skiklub, der på herresiden var hurtigst på de 15 km og, måske lidt overraskende, løb med guldet foran de seneste års dominerende løber – den tidligere OL-deltager Martin Møller fra Nuuk, Grønland. Frederik Petersen fra Illulissat, Grønland fik bronze.

Hos kvinderne, der løb ti km, var det Johanne Møller fra Nuuk,  som blev dansk mester foran Paneeraq Sandgreen fra Aasiaat og med Caroline Ryge Carlsen, Københavns Skiklub på tredjepladsen.

Mandagens konkurrence var med sprint på menuen, og her var det hos kvinderne den unge komet fra Københavns Skiklub Mathilde Lindblad, der tog guld foran Johanne Møller fra Nuuk og Agnete Klitsø Blicher også fra Nuuk.

Mændenes finale blev igen et opgør mellem Martin Møller og Kristian Bonne Wulff, men denne gang med Martin Møller som den første over stregen – og også her blandede et ungt talent sig i medaljestriden, da kun 17-årige Hjalmar Michelsen fra Københavns Skiklub tog bronze.

Konkurrencerne fortsætter resten af ugen med konkurrencer i Duathlon onsdag, Teamsprint fredag og med den lange distance på 30 km for kvinder og 50 km for mænd på lørdag.

Fotos af Bent & Gunver Hjarbo

Forrige artikelDen bedste sæson i mands minde?
Næste artikelEn alternativ “sommer” på ski i New Zealand
Skiavisen.dk anvender forskellige gæsteskribenter, der bidrager med nyheder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra skiverdenen. Denne artikel er skrevet af en gæsteskribent.