Det er nok de færreste der tænker skiturister fra Thailand, sushi på bjerget og Japansk kultur, når man overvejer en sæson som skilærer, men det er hvad 70 danskere netop nu oplever med det danske selskab Snowminds.

Hvis du har været på skiskole i Østrig de sidste 6 år er chancerne for at du har hørt navnet Snowminds, eller Blivskiinstruktor.dk som de hed i deres spæde start, stor. Siden starten i 2012 har det danske selskab, drevet af passionerede skiinstruktører, uddannet mere end 1500 danske skiinstruktører på deres populære skikurser og givet dem jobgaranti på skiskoler rundt omkring i verden.

Snowminds har instruktører på 6 kontinenter, og har udover Østrig specialiseret sig i hjælpe unge danskere til destinationer såsom Australien, Canada og Japan. Særligt Japan er kommet på fleres læber de seneste år, så vi spurgte en af de to ejere af Snowminds, Christoffer Vorre, om baggrunden for denne udvikling.

”Der er ingen tvivl om, at Japan er ved at udvikle sig til en af vores mest populære destinationer. Vi samarbejder med skiområder, som får mere end 20 meter sne (!!) om året, hvilket gør det til det land i verden med den absolut bedste sne, og dermed ubetinget det nye sort i skibranchen. Sammenhold det med et fantastisk folkefærd, spændende kultur, lækker mad og muligheden for at forbedre sit engelske, og du har svaret på, at vi pt. har enorm efterspørgsel på en sæson i solens rige” udtaler Christoffer.

Powder og personlig udvikling
At Japan er kendt for fantastisk sne er der ingen tvivl om, men samtidig er en yderst gæstfri befolkning i begge lande, udslagsgivende for den store oplevelse som skiinstruktør. Netop kulturen fremhæves af Jacob Skytte, 24 år og tidligere skilærer i både Afrika, Japan og Østrig hos Snowminds.

”Inden afrejsen var jeg ærlig talt spændt på, hvad jeg skulle forvente af det japanske folkefærd. Det er jo en kultur meget fjern fra vores egen, men hold da op hvor var det fantastisk at opleve. Deres imødekommenhed, hjælpsomhed og livssyn er unikt og jeg fik helt lyst til at blive” fortæller Jacob med et længselsfuldt blik i øjet.

”Jeg tror man skal have oplevet en sæson som skilærer før man rigtigt kan forstå hvad det er man tager med derfra. At have bjerget som sit kontor og stå på ski hver dag er unikt i sig selv, men den personlige udvikling man gennemgår ved at bo, leve og arbejde så tæt på venner fra en anden kultur havde jeg ikke overvejet inden afrejsen” slutter han.

Mere end bare en vintersæson
At der er mere end øjet umiddelbart kan se ved en sæson som skilærer er bestemt ikke nyt for Christoffer Vorre, som selv har boet 4 sæsoner i Østrig og besøgt instruktører i både Afrika, Canada og Japan. Derfor er dette også noget Snowminds prøver at fremhæve ved oplevelsen.

”For os er det mere end en vintersæson. For os er det en personlig udviklingsrejse, som man kan dele med andre skientusiaster, som ofte bliver venner for livet. Derfor tilbyder vi også en rundrejse i Japan efter skisæsonen, så man kan kombinere en unik skisæson med en rygsækrejse i dette unikke land”, fortæller Christoffer.

Snowminds rekrutterer efter først til mølle princip. Du kan læse mere om Snowminds på www.snowminds.dk, hvor du også kan ansøge om at blive skilærer til den kommende vintersæson. Du kan også læse mere om dem på Trustpilot og Facebook.

Spørgsmål kan rettes til:
Christoffer Vorre, stifter af Snowminds
Telefon: 2899 3599.
Video fra Japan:

Fakta om Snowminds
Stiftet i 2012 af Christoffer Vorre og Ottar í Hjøllum

Selskabet ansætter og uddanner skiinstruktører og giver dem jobgaranti hos skiskoler i bl.a. Canada, Japan og Østrig. I vinteren 2017/2018 uddannede selskabet ca. 500 skiinstruktører.

Billedtekst
1. På Snowminds instruktørkursus er skiløb og fællesskab i højsædet
2. Jacob Skytte nyder den dybe sne i Japan
3. Med Snowminds Jobgaranti får du sikret et sæsonjob sammen med venner fra dit skilærerkursus

 

Forrige artikelSkiavisen – Februar 2018
Næste artikelSkiudstyr: Skal du købe eller leje?