Om få måneder starter skisæsonen på ny. Så hentes skiene ned fra loftet, op fra kælderen eller ind fra garagen for at blive finpudset til årets kommende skiture. Skandinaverne elsker at stå på ski, og danskerne er ingen undtagelse.

Nogen kan ikke nøjes med blot en skitur, men tager på flere ture året rundt. Er du en af dem, og kender du alt til de mange morgener, formiddage og eftermiddage på løjperne, så kender du sikkert også alt til tiden, hvor der restitueres i løbet af aftenen. Hvis du ikke allerede har planlagt lækre middage og afterskiing aktiviteter, så følger her en lille guide til, hvad du ellers kan bruge tiden på, når du alligevel ikke er på sneen.

1. Masser af skivæddemål fra verdens største skiløb

Hvis du bare ikke kan få nok af skiløb, selv når du ikke står på ski, så kan du blandt andet springe på en masse sjove sportsvæddemål relateret til ski. Selvom aftenen måske er faldet på i dit skisportsområde i Skandinavien eller Sydeuropa, så er det ikke ensbetydende med, at der ikke køres på ski andre steder i verden. Du kan foretage ski bet hos Mr Green døgnet rundt, når skisports-sæsonen for alvor er i gang. Det kan være skihop i Japan eller et skiløb i USA eller et helt andet sted i verden. Du kan spille fra sofaen i din skihytte via din mobil, tablet eller computer. Så kan du få mere ski-action, selv mens du ligger vandret.

2. Stå på ski på computeren eller din mobiltelefon

Selvom dagens ski-aktiviteter er slut rent fysisk, så behøver de ikke være slut alligevel. Er du så vild med skiløb, at du simpelthen ikke kan se dig selv andre steder end med hovedet dybt begravet i skirelateret indhold, så åbn din computer eller mobiltelefon. Her vil du faktisk kunne finde flere forskellige online sider, hvor du kan spille ski-computerspil eller andre online ski games helt gratis. Du kan vælge at deltage i simulerede skiløbs-turneringer, eller du kan vælge at springe på finurlige ski-games, hvor du kører individuelt.

3. Find inspiration til morgendagens skitur på YouTube

YouTube er et overflødighedshorn af underholdende klip med alt lige fra kattevideoer, de vildeste fodboldmål, børn der falder af trampoliner samt vilde ski-stunts. Er du lidt af en adrenalin-junkie, så kan du undersøge de mange forskellige ski-videoer ud på YouTube, hvis du tør. Her åbenbarer sig et væld af vilde ski-stunts, som helt sikkert vil få dig til at spærre øjnene op. Om det så er vilde slalom-klip, historisk hæsblæsende styrtløb eller radbrækkende free style aktiviteter på ski eller snowboard. YouTube har det hele, men man bør dog træde varsomt, hvis man ligefrem har i sinde at prøve løjerne af selv.

4. Lær at stå på ski online

Før du overhovedet tager afsted på skitur, så er det godt at vide, at man kan øve sig en hel del hjemmefra, hvis man ikke allerede har prøvet det tidligere. Det behøver faktisk ikke engang at sne derhjemme for, at du kan øve dig. Det kan ske fra hjemmet via online træning. På nettet kan du både finde gratis hjælpevideoer, eller du kan tilmelde dig online skitræningskurser, hvor en instruktør sætter dig grundigt ind i de elementære ting i skiløb hjemme fra din egen stue. Selvom det bedste naturligvis ville være at træne på en rigtig løjpe med sne, så er det altid en super god idé at have den basale viden på plads, allerede før man tager afsted. Det kan man således få via online skitrænings-sessions. På den måde slipper du også for at bruge for meget kostbar tid på at øve dig, når du nu endelig er kommet afsted på skituren.

5. Planlæg din næste skitur i god tid

Hvis du har lidt for meget afterskiing tid at slå ihjel, mens du venter på, at en ny dag skal åbenbare sig på din skiferie, så planlæg da bare din næste tur fra sofaen i skihytten. Det kan aldrig skade at være i god tid, og hvis du er hurtigt ude, kan du endda indhente flere gode tilbud, som måske ville være forduftet, hvis du søgte senere. På internettet vil du kunne finde fantastiske artikler om Nordens bedste skisteder, eller du vil kunne gå på opdagelse i anmeldelser af de mange forskellige fantastiske ski-resorts i Frankrig, Østrig, Italien eller Schweiz. Men måske er dit nuværende skisportssted bare så fantastisk, at du blot booker dig endnu en tur næste år, mens du er der.

Forrige artikelSkisport stil og udstyr
Næste artikelSkiferie og alt det der hører til 
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.