Tekst og foto: Den Danske Skiskole

Hintertux-gletsjeren i østrigske Zillertal var i efterårsferien proppet med danske skientusiaster, da mere end 400 kursister deltog på Den Danske Skiskoles kursus.

Den Danske Skiskole (DDS) er uddannelsesafdelingen i Danmarks Skiforbund og har siden 1974 uddannet tusindvis af danske skilærere, der med en dansk BSI- eller PSI-uddannelse arbejder i skiskoler overalt i verden (fra Japan til Østrig og fra Frankrig til Canada) eller ta’r afsted som undervisere for de danske skiklubber.

Kurset varer otte dage på ski; med fire til seks timers holdundervisning hver dag. Om aftenen ser man videooptagelser fra dagens skiløb, der afholdes en række foredrag om fx offpiste og lavinesikkerhed eller vedligeholdelse af ski. Derudover bliver der hygget på de fire-stjernede hoteller; både i baren og i poolen.
Deltagerne skal allerede inden kurset være gode skiløbere, der kan køre på sorte pister i godt tempo og fuld kontrol. På selve kurset matches deltagerne sammen på homogene hold, som kører sammen hele ugen.
Et krav er at alle skal brænde for at udvikle sig som skiløber – og til gengæld garanterer DDS dit livs mest lærerige skitur.

Kursisterne fordelte sig på forskellige kursustyper:

  • BSI1 er det første instruktørkursus, hvis man ønsker at blive skilærer
  • BSI2 og PSI3 er de efterfølgende instruktørkurser, hvis man ønsker at videreuddanne sig.
  • TEKNIK er kurset for den allerede gode skiløber, der brænder efter at få én uges skiundervisning i et træningsfokuseret skimiljø – uden at have ambitioner om at blive skilærer (endnu).
  • JUNIORTUR er for de 13- til 16-årige juniorer, der har stået på ski hele livet og nu skal have en selvstændig skitur uden mor og far … men med topundervisning sammen med andre juniorer fra hele landet.
  • WORKSHOP er for instruktørerne, der vil opdateres uden at være på et eksamensrettet kursus.

TAG MED PÅ SKI!
Sæt kryds i kalenderen i uge 19 2020 (1.-10. maj 2020), hvis du vil slutte vintersæson af med dit livs mest lærerige skitur på kursus i Hintertux. I denne uge samler Den Danske Skiskole igen hundredevis af danske skientusiaster, der alle har en fælles ambition om at blive bedre på ski og dele skiglæden med andre.

VIL DU VIDE MERE?
Læs mere på www.dendanskeskiskole.dk/kursus
eller se film om kurset https://www.youtube.com/watch?v=O24uZ4Enlhw

Fakta om DDS:
Selvom kursusafviklingen har en millionomsætning, er DDS en nonprofit organisation, der ejes af kursisterne – således at ethvert overskud bruges til at holde kursusprisen nede eller til at forbedre kursuskvaliteten.

 

Forrige artikelKitzbühel hæver præmiepengene
Næste artikelFreeride DM 2020.
Gæsteskribent
Skiavisen.dk anvender forskellige gæsteskribenter, der bidrager med nyheder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra skiverdenen. Denne artikel er skrevet af en gæsteskribent.