Skisport findes i flere genre. Der er dem du ser til OL og andre konkurrencer, men der er også langrend, som dyrkes af rigtig mange mennesker, bare for deres egen fornøjelses skyld. Naturen i norden er helt vidunderlig og bør nydes på alle årstider.

Herunder får du et par tips til hvordan du kan dyrke skisport, og hvordan du kan forberede dig på skisport. Er vejret slet ikke med dig kan du gå på casino uden om ROFUS, hvor du også kan få gode tips til andre fritidsaktiviteter. Vælger du naturen, skal du være opmærksom på din beklædning, det får du også lige et par tips til.

Langrend er den ultimative skisport

Skihop og de svære løb ned af bjergsider er vovede og udfordrende sportsgrene, men langrend handler om udholdenhed. Langrend har flere under genre og kan dyrkes på mange planer. Oftest er det børn lærer først når de skal stå på ski, at løbe langrend.

Langrend er ikke en gåtur på ski, der er mere fart over feltet, alligevel handler langrend også om at være i naturen og at opleve den. I norden er langrend for alle og den skisport som de fleste dyrker hele livet igennem. Nogen dyrker det på højere planer og deltagere i konkurrencer, men langt de fleste løber bare langrend for deres egen fornøjelses skyld.

Sweaters og hjemmestrikkede sokker

For at dyrke langrend skal du naturligvis have det rette udstyr og den rette beklædning. Det handler ikke om at være smart, men om at holde sig varm. Selve dragten behøver ikke at være den tykkeste.

Faktisk er det vigtigste at den kan åbnes. En anorak er derfor ikke det bedste valg. En god sweaters og gode hjemmestrikkede sokker, skal der være plads til. Bliver man for varm, kan man altid lige lyne ned og få kropstemperaturen på plads igen.

Ski på bjergsider

Skiløb på bjergsider er det sjoveste. Her kan du finde pister til alles niveau. Fuld fart ned af den sværeste piste giver et adrenalin kick du sjældent oplever på anden vis.

Heldragt eller todelt

Heldragt med en lang lynlås, så du kan ventilere, når det bliver for varmt er lige så fint som en dragt i to dele. Det vigtige er at du kan lyne ned og komme af med varmen.

Skihop kræver total balance

Skisport ses af nogen som den sværeste skisport. Den kræver at du er i stand til at koncentrere dig i så høj grad, at der ikke findes andet i verden, end dette ene hop. Balancen skal være i orden i alle former for skisport, men skihop kræver næsten overmenneskelig balance.

Beklædning til skihop

Skihop kræver ikke tyk dragt og sweaters. Skisport kræver at der er stor komfort og bevægelighed. Til gengæld er et tæppe godt at have ved hånden, til ventetiden.

Skisport, surfing og skateboard

Alle former for skisport handler om balance. Skal du klarer dig på de sværeste pister, skal du være dygtig, øvet, i god form og frem for alt, have en rigtig god balance. Skisport hører vinteren til.

Om sommeren kan du holde din balance ved lige gennem surfing. Surfing kræver en hel anden form for kontrol og balance. Du har ikke fast grund under fødderne, som du har når du er på ski. Vand er meget svært at gennemskue og din balance kommer på en ægte prøve. Selv om det ikke er samme balance du bruger til de to sportsgrene, lærer din krop rigtig meget om balance i det hele taget.

Skateboard er en sport du kan udøve, hele året rundt, bortset fra perioder med sne. På skateboard har du fast grund under fødderne, men der er hjul under. Skateboard kræver også en anden form for balance, end den du bruger på ski, men igen, så er det en vigtig lektie for din fysiske hukommelse.

Ud i naturen på alle tider af året

Skisport er en natur sport. I norden er der skøn natur, lige udenfor døren, eller ikke ret langt fra byen. naturen byder på mange sportsgrene som man kan udøve. Skisport hører naturligvis mest til om vinteren, men for at dyrke skisport om vinteren, er man nødt til at holde sig i form, hele året rundt. Du kan godt slænge dig på sofaen og finde et godt poker sites med dansk licens, men det varer nok ikke længe inden naturen kalder dig udenfor igen. Om ikke andet så en gåtur i den hele tiden skiftende natur. De fire årstider sørger for at det er en ny oplevelse, hver eneste gang du går en tur i naturen.

Klæd dig på efter vejret

I norden hedder det sig at der ikke findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Det hænger naturligvis sammen med det meget omskiftelige vejr. De fire årstider er meget forskellige. Vinter kan være en våd og ikke særlig kold fornøjelse, det kan også være en kold og frysende tid. De bedste vintre er dem med minusgrader i hele perioden, let vind og jævnlige snefald. Både forår og efterår er blandings perioder.

Det kan være vådt, blæsende og ikke særligt hyggeligt. Straks kan det skifte og minde om sommervejr, når det er bedst. Somrene er varmere end vintrene, men der er ingen garanti for sol og strand. Derfor er beklædning meget vigtig i norden. Selv om du tager af sted hjemmefra i en sommerkjole, er du nødt til også at pakke bukser og sweater.

Forrige artikelLa Thuile – den attraktive nabo
Næste artikel5 aktiviteter som skifolk vil elske
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.