Skitema.com fik sin spæde start i 2010. Efter flere år som skiinstruktør i Norge havde Jan Møller en god viden om miljøet, udstyret og kontakterne til, hvor og hvornår, der blev udskiftet ski.

Som en jysk entreprenør kunne han godt se en forretnings idé her.
Han købte de bedste af de brugte ski. Han tog dem med sig hjem til Danmark og indrettede kælderen af sit hus på Skjernvej 144 lige udenfor Holstebro til en lille ski butik.
Det var en ide, der blevet taget rigtig godt imod i det vestjyske. Således blev frøet sået.

WWW – Word Wide Web

Idéen med butikken var blevet til virkelighed og var på meget kort tid gået fra at være nogle brugte ski til salg til også at inkludere nye ski og endnu mere udstyr. Kunderne kom der også flere af. Så mange, at Jans private del af huset af og til også blev til en del af butikken.

Imens alt dette tog fart, var en ven af Jan ved at lave en webshop. Planen var at tilbyde resten af Danmark de samme gode jyske priser, som i butikken. Det blev også taget imod med kyshånd og dermed var et solidt fundament lagt for fremtidens Skitema.

Vokseværk

Jan stod selv for det hele i lang tid selvom, at der var blevet udvidet til, at Skitema nu også kunne servicere ski og snowboards og endda også udleje ski. Webshoppen var også blevet mere tidskrævende og teknisk. Faktisk helt indtil 2017 var det Jan, der tog sig af det hele og timerne i døgnet synes svindende. Behovet for flere hænder var ved at være stort.

I 2017 fik Skitema så sin første medarbejder, Keld. Han blev ansat som sælger og til at hjælpe med webshoppen. Dette frigjorde en smule længe tiltrængt frirum til at kunne reflektere over virksomhedens fremtid. Den reflektering udløste et større ønske om at gøre det billigere for endnu flere at købe til skituren, som i forvejen ikke er den billigste ferieform.

Ideen var – Gode ski og godt udstyr til jyske priser.

Den ide gav heldigvis mening for flere end bare Jan. Gode ski til billige penge var en eftertragtet vare. Over hele landet. ’De er kommet i bil med trailer fra Sjælland, for at købe ski til hele familien´. Ambitionerne blev større og planerne til en udvidet Skitema.com var lagt i støbeskeen. Men en ide er ikke nok, det skal også realiseres. Der skal man huske, at Skitemas start, omend meget succesfuld, stadig var en ydmyg start. Startet af en mand med så stor en passion for ski, at hjemmet blev inddraget til fordel for hans arbejde. En stor del af skitemas charme, må være den ydmyge start. ´Mit kontor det første år hos Skitema, var Jans køkkenbord´, joker Keld ofte med.

Fra kælder til butik.

Men det skulle alligevel ikke tage lang tid. Huset Jan bor i, som også er adresse for Skitema, er en gammel tømmervirksomhed. Det betød, at der var plads til udvidelse. Hallen på ca 250kvm, hvor der havde været produktion, blev bygget om til butik. Det skulle faktisk tage under et år at få den nye butik op og stå. Det betød mere plads, som var længe tiltrængt!

Det betød også, at der var plads til mere, meget mere. Nye brands blev taget ind og sortimentet blev udvidet. Alt mens dette skete, var webshoppen Skitema.com også blevet fornyet og klar til, at ski entusiaster fra hele verden kunne nyde godt af det store sortiment og gode priser.
Faktisk er vi så selvsikre hos Skitema at vores gamle slogan fik en opdatering fra ”Kompetent vejledning og entusiasme for ski” til også at inkludere ”Danmarks bedste priser”. Med prismatch.

Kompetent vejledning, entusiasme for ski og Danmarks bedste priser.

Vores målsætning hos skitema.com vil altid tage grundlag i vores simple slogan.
Vi ønsker naturligvis at sælge vore produkter, for at eksistere som virksomhed, men vi har også et meget højt ønske om at vejlede kunder til de rigtige ski, støvler og udstyr.
Ski støvler og pasform er et helt kapitel for sig selv allerede inden du kigger på skiene. Med moderne marketing kan man hurtigt blive lidt tvesindet i, hvad man egentlig har brug for. Det er en af grundene til, at fysiske ski butikker altid vil være at foretrække, når man skal have vejledning. Her står der en entusiast i ski, som kan hjælpe med vejledning i dit individuelle behov til dit udstyr. På Skitema.com er det også yderst kompetente entusiaster, som altid hjælper dig med vejledning. Det kan dog være svært at hjælpe med måle din fod på samme måde, som vi kan i butikken.

Det moderne Skitema

I dag er der heldigvis flere til at drive butikken og webshoppen end bare Jan og Keld. Skitema har vokset sig til en moderne virksomhed med over 100 brands at sælge af. Det giver os et kæmpe sortiment at vælge ud fra og kan imødekomme flere forventninger hos Danmarks og resten af verdens ski og snowboard entusiaster.
Og som et bevis på vores påstand om Danmarks billigste priser, prismatcher vi med alle danske butikker, ikke kun udvalgte, ALLE!

Forrige artikelCourmayeur Mont Blanc – fra highway til Skyway
Næste artikelBliv skilærer!
Skiavisen
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.