Tekst og foto: Rasmus Lundby

Inden for de sidste par vintre, er der sket noget fantastisk for alle skiløbere med kolde tæer.

Du kan købe dig til bedre skiløb – ved at erhverve dig varme i støvler eller strømper.

Jeg er dansk, fransk og canadisk skilærer og har stået på overalt; fra Korea til Grønland.

Jeg ved at kolde tæer gør det umuligt, at stå godt på ski. Du har simpelthen ikke nogen føling med skiene.

Derfor er varme i skistøvlerne eller skisokkerne fantastisk.

Idéen med varmen er ikke ny. Man har i årevis kunne købe det. Men det nye er, at batterierne faktisk holder enormt lang tid, så du sagtens kan køre på ski i en hel dag med varme.

 

Du kan sikre varme støvler på mange måder

Basisudstyret som alle skiløbere bør have, er helt almindelige støvlevarmere, der kan købes for blot 199 kr. i SpejderSport el.lign. Disse stikkes i støvlerne efter endt skidag og sikrer at dine støvler ikke er fugtige næste dag. Fugtige inderstøvler giver meget hurtigt kolde tæer.

Støvlevarmere giver dog ikke varme igennem dagen.

Her skal du købe enten sokker med varme eller en sål med varme. Der er en række producenter heraf og ski specialbutikkerne kan vejlede dig efter dine behov.

Jeg har lige købt en ny sål til min inderstøvle. Den er formstøbt efter min fod, så alle mine bevægelser kanaliseres direkte ned i skien og så min fod ikke sover. Men derudover kan den indlagt varme. Varmen aktiveres gennem et batterier, der sidder på støvlerne og som endda kan aktiveres gennem en app på min mobil.

Umiddelbart var jeg lidt mistroisk overfor unødig teknologi, men må sige at det virkelig er smart, at jeg hurtigt kan justere hvilken varmestyrke jeg ønsker – og endda variere forskelligt på fødderne.

Sålen kan jeg endda tage ud af skistøvlen og bruge i mine vinter vandrestøvler.

Alternativt kan du også få sokker med varmelegeme i. Der sidder et lille batteri i toppen at sokken, således det ikke generer dig.

Ulempen er at både en sål eller et par sokker koster omkring to tusinde kroner.

Men hvis du har problemer med kolde tæer, kan du forbedre alle dine fremtidige skiture.

Det er investeringen værd.

Nyd vinteren! – med varme fødder.

 

 

 

Forrige artikelHybridlifter og behagelige skistøvler
Næste artikelSierra Nevada – med Afrika som nabo
Gæsteskribent
Skiavisen.dk anvender forskellige gæsteskribenter, der bidrager med nyheder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra skiverdenen. Denne artikel er skrevet af en gæsteskribent.