af Rasmus Lundby

Få tilpasset dine skisåler til din fod

Det er balsam for sjælen, at kunne køre på ski en hel dag uden ondt i fødderne.
De fleste skiløbere vil kunne få stor glæde af, at få lavet en personlig sål.

Alle fødder er forskellige. Nogle fødder har en høj vrist, mens andre er mere platfodede.
Hensigten med en sål er, at den aflaster foden på de punkter, der har brug herfor, således at din fod ikke går i krampe midt på skidagen. Ligeledes fordelen den trykket over hele foden, så du bedre kan trykke på skien og kontrollere den.

Jeg har lige købt mig et par nye Sidas-såler, da mine gamle fra 2002 (!) ikke mere kunne holde sig sammen.
Selvom det er til mine skistøvler, kan jeg let flytte sålerne over i mine vandrestøvler, rulleskøjter el.lign, så jeg kan bruge dem i mange sammenhænge. For at få dem lavet, krævede dog at jeg havde afset en del tid, for det tager måske 1,5 time for medarbejderen i den aalborgensiske Surf & Ski-butik at formstøbe en sål, der passer præcis til min fod. Til gengæld er det balsam for sjælen i mange år frem.

Sidas har egentligt specialiseret sig i at lave formstøbte såler til skiløbere, men har fået en meget stor biforretning, fordi de nu også leverer til forsvaret. De danske soldater har med de lange udstationeringer i Afghanistan pludselig oplevet mange fodproblemer – og har konstateret, at de kan undgå masse skader ved at få lavet individuelle såler til hver soldat.

Forrige artikelThomas Uhrskov – Dansk skiløbs nestor.
Næste artikelÖtztal – Der hvor A7 ender.
Gæsteskribent
Skiavisen.dk anvender forskellige gæsteskribenter, der bidrager med nyheder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra skiverdenen. Denne artikel er skrevet af en gæsteskribent.