– Den næste generation af skibindinger

Salomon S/Lab Shift MNC fungerer som både en alpin-skibinding og pin-tech skitouringbinding. Det er lige før man kan kalde det den største nyhed siden carvingskien, i hvert fald hvis man er til skitouring op, og sikkert skiløb ned.

De fleste skiløbere kender den klassiske alpin-skibinding, som er lavet til skiløb ned af bakke, og så liften op igen. De opfylder de certificerede normer for DIN-skala, og virker med alle standard skistøvler. Det sikrer groft sagt at bindingen udløser og skiene falder af hvis man vælter.

Den anden kategori er pin-tech bindingen, som de seneste år har oplevet en stor stigning i popularitet for skitouring-entusiaster. Pin-tech bindingers fordel er at de er utroligt lette og yderst stabile og forenden af skistøvlen fastgørens via to metalpigge, når man går op.

Her er Salomon Shift den første binding af sin slags, og hele ideen bag er kombinationen af de to teknologier, for at skabe den ultimative alt-i-en binding. Med Shift har Salomon skabt en skibinding som er kompatibel med de fleste skistøvler, herunder dem med både alpine og touring “normer.” Det giver skiløbere egenskaberne fra alpinbindingens sikkerhed, komfort og ydeevne og så fra pin-tech bindingens lette vægt, komfort og touring-funktionalitet til op ad bakke.

Specifikationer og funktionalitet

Shift er fyldt med funktioner og nye egenskaber, der giver uanede muligheder og fantastiske oplevelser på bjerget. Et lavprofil chassis i bindingen gør, at man kommer tæt på skiene, hvilket er ønskværdigt på alsidige all-mountainski til offpist, pukler osv. 47mm elastisk forskydning er uden fortilfælde i en binding af denne type, og ellers noget man kun finder i alpinbindinger, hvilket er noget af det helt unikke ved Shift, og noget enhver skiløber, der dyrker touring vil sætte pris på nedover de stejle bjergsider.

Salomon’s Oversized Platform giver hurtig og præcis respons til selv de bredeste ski. Samtidig har Shift to touring-positioner hvor man kan gå op med enten 2 eller 10 grader hævning af hælen, hvilket gør touring med skind under skiene effektivt og mere behageligt.

Rent praktisk

Når man vil gå touring op, så gør man ikke andet en at dreje pladen på forbindingen, og herved foldes pin-bindingen frem, som en touringstøvle så kan klikkes i. Så låses skistopperen, så den ikke rører sneen og kombineret med et sæt skind, så er man på vej mod toppen.

Når man kommer til toppen af bjerget og det bliver tid til at køre ned, så er det her Shift virkelig kommer til sin ret. Nu lukkes pin-bindingen nemlig væk ved at dreje pladen retur, og nu er Shift igen en alpinbinding med en 6-13 DIN skala, som selv store og aggressive skiløbere vil kunne køre offpist, freeride, droppe klipper og race på hårde pister med.

Hvem er Salomon S-Lab Shift Binding til?

Shift er til folk som både ønsker fuld sikkerhed ned ad bakke og så vil have muligheden for at gå skitouring. Det er en letvægtsbinding, der føles kraftig med energioverførsel og høj sikkerhed. Backcountry-entusiaster vil elske den, men også folk som primært dyrker freeride og vil have muligheden for at lave mindre hikes op vil få stor glæde af den.

Som sådan er Shift ikke nyskabende, fordi man kan bruge alle slags skistøvler i den, altså både med klassiske DIN-standard alpin-såler, WTR/gripWalk eller alpin touring med gummisål. Det nyskabende er, at Shift er en normal alpinbinding, men med mulighed for at bruge pin-touring støvler og derved gå randonee op.

Salomon Shift bindingen består af ca. 400 dele, der gør den til en af de mest teknologisk avancerede og komplicerede bindinger, der nogensinde er produceret.

Shift er virkelig et high-tec stykke skiudstyr og den giver nye muligheder for at udfolde sig som skiløber i alt terræn.

Er man udstyrs- og skinørd, så er der ikke andet for end at gå ned til den lokale Salomon forhandler, og kigge på Shift bindingen, og så må man selv vurdere om man kan leve uden.

 

 

Forrige artikelEn alternativ “sommer” på ski i New Zealand
Næste artikelThule Force Xt Alpine skiboks