I snart 10 år har Anders Olesen produceret t-shirts, huer og kasketter med ”Thank God Summer Is Over”. Manden bag er bidt af en gal skiløber og har tilbragt adskillige sæsoner på ski i Europa, New Zealand og Argentina.

Det begyndte som en skæv tanke. En sen aften under en skitur til St. Anton i 2009 sad Anders Olesen sammen med nogle venner og funderede over, at man burde lave nogle t-shirts med det fængende slogan: ”Tak skæbne, sommeren er overstået, så vi nu kan komme på ski”. Og hvorfor ikke skrive det på engelsk og så prøve at sælge trøjerne til udlandet? Således fik ”Thank God Summer Is Over” (TGSIO) luft under vingerne.

”Det ramte meget godt den følelse, man havde hjemme i Danmark, når sommeren gik på hæld, temperaturen dalede, og regnen atter slog mod ruden. Man sad der med 5 graders varme uden for, og havde bare lyst til at komme ned til alperne og stå på ski. Og så måtte jeg gå til min arbejdsgiver og sige op, så jeg kunne tage endnu en sæson,” siger Anders Olesen og griner.

Med god grund, for han har efterhånden tilbragt mange vintersæsoner på ski – og nok en hel del flere end gennemsnittet. Anders Olesen er uden sammenligning en af de mest inkarnerede skiløbere i Danmark. Han arbejder som generalsekretær i Den Danske Skiskole, har de højeste uddannelser inden for skiinstruktion, som man kan tage i Europa, og så har han efterhånden været så mange år på ski, at det kan være svært at holde styr på.

Hans første sæson var for 20 år siden i St. Anton. Derefter fulgte yderligere to sæsoner i St. Anton, to sæsoner i Val Thorens, en sæson i New Zealand og to sæsoner i Argentina.

”Det passede med, at jeg kunne tage sæsoner på den sydlige halvkugle, når det var sommer hjemme i Danmark. Der er sæsonerne lidt kortere, men jeg nåede alligevel at stå på ski omkring otte måneder om året dengang,” fortæller Anders Olesen.Samtidig tog udviklingen af tøjet TGSIO fart. Den første trøje var hjemmeproduceret og blev solgt på skiers.dk. Den blev hurtigt populær, og siden blev TGSIO et hobbyprojekt, som samtidig fik sit eget brand. Ud over trofaste kunder i Danmark og de velkendte bjerglande i Europa sælger Anders Olesen i dag trøjer, huer, kasketter og klistermærker fra TGSIO til lande som Kasakhstan, Japan og USA.

”Det største salg foregår i Danmark, Tyskland og Østrig. De seneste år er Finland kommet godt med. Markedsføringen foregår mest som mund til mund. Nogle ser trøjen på en bjergrestaurant. Så går de hjem og googler og bestiller via nettet. Der er en forholdsvis stor efterspørgsel, men det er ikke noget, som man bliver rig af. Det er stadig bare et hobbyprojekt,” siger Anders Olesen.

TGSiO produkterne er designet af skiløbere til skiløbere

Produkterne er lavet til at blive brugt; på bjerget, pisterne, offpisten, afterskibaren og hjemme i Danmark. Kvaliteten er derfor ekstrem vigtig for TGSiO, da tøjet skal kunne bruges mange gange og vaskes uden det mister form og tryk, hvilket også er noget kunderne kan lide.

Anders Olesen har nogle gode sparringspartnere og hjælpere – ikke mindst i firmaet RVLT fra Aarhus, som har været en tro følgesvend i mange år. En af ejerne hedder Christian Katballe, og ham mødte Anders Olesen i St. Anton for 20 år siden, da manden manglede et sted at overnatte.

”Jeg gav ham logi, og så har vi holdt kontakten lige siden. Christian og RVLT har været meget behjælpelig, og lader os lægge vores bestillinger sammen med deres. RVLT producerer i helt andre mængder end os og har store bestillinger, og vi sikrer her produkter i en helt anden kvalitet end vi selv kunne producere.  En gang i mellem laver de et logo til os, og de er i det hele taget super søde mod os. Derfor står der også i alt vores tøj, at det er made with a little help from RVLT/Revolution,” siger Anders Olesen.

Forrige artikelShiffrin skrev historie i Lake Louise
Næste artikelMarcel Hirscher er kongen af storslalom
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.