Går du med drømmen om at tage en hel sæson som skibums? Uanset hvor langt du er i beslutningsprocessen, har vi i den her artikel samlet vores bud på, hvad du skal være opmærksom på før du tager afsted. Hvad skal du have med? Hvordan tjener du penge og hvor skal du bo? Og hvordan kommer du godt afsted hjemmefra. Læs med her!

Det rigtige gear

Når man skal en hel sæson på ski, er det alfa og omega at have ordentligt udstyr. De billige versioner fungerer muligvis fint når man er afsted i en uge og står på ski fire timer om dage – men skal du være en rigtig skibums, bliver du nødt til at have noget udstyr, der kan klare 4-5 måneder i sneen. Skibrillerne er noget af det udstyr der er vigtigt at have styr på, da det sikrer at du kan stå i alt slags vejr. Herudover skal dit skiundertøj være af god kvalitet, så det hverken bliver for koldt eller varmt og ikke bliver vådt når du sveder.

Elsker du også puddersne og står gerne offpiste når det er muligt, er det super vigtigt at have styr på dit lavineudstyr, der kan redde dit liv, hvis uheldet skulle være ude. Samtidig er det vigtigt at du ved hvordan du bruger udstyret, og at det sidder på rygraden, så du ikke bliver i tvivl i en presset situation. Skiudstyret fylder en del – får du brug for at have en ekstra kuffert med, kan du finde den hos Helm

Job og bolig

En hel sæson som skibums bliver hurtigt en dyr affære – derfor er der mange der vælger at finde et arbejde, der kan være med til at finansiere opholdet. Du kan for eksempel vælge at arbejde som skiinstruktør – på den måde er du sikker på at være på pisterne hver dag. Da basisniveauet ikke er vanvittigt højt, bør du ikke være bange for at du ikke er dygtig nok. Vi antager at du alligevel har lidt erfaring på ski, når nu du overvejer at tage en hel sæson i sneen. Ulempen er at du kan ende med at bruge for meget af din tid på at køre med børn eller nybegyndere, og derfor ikke udnytte din sæson optimalt.

Når du skal finde en bolig til dit ophold, er det vigtigt at du ikke stille for høje krav og er klar til at gå på kompromis. Da det hurtigt bliver dyrt at bo alene, er der mange der vælger at finde nogle roomies, som man kan dele huslejen med. Der findes flere firmaer der hjælper med at finde sæsonboliger – så er der sørget for alt og du har styr på din boligsituation før du tager afsted. Har du mulighed for det, er det smart at fremleje din lejlighed i Danmark mens du er afsted, så du slipper for at betale husleje to steder. Det kan du eventuelt få hjælp til af boligadvokater.

Hold en afskedsfest

Nu når du skal være væk i 4-5 måneder, kan du jo passende holde en afskedsfest. Det kan godt være at du ikke skal være væk så længe og at du også kommer hjem igen – men det er stadig en genial grund til at samle dine venner og holde en god fest. Har du en lille planlægger i maven, er det sjovt at arrangere en fest med både tema og lege – i det her tilfælde kunne det jo passende være ski- eller snetema. For at sikre en gennemført fest, skal både oppyntning, mad, drinks og lege være inden for det tema du vælger.

Hvis dine gæster lægger op til at tage gaver med og spørger om en ønskeseddel, kan du passende ønske dig noget af det skiudstyr du stadig mangler. Hvis du allerede har styr på alt dit udstyr og mangler ting du kan ønske dig, kan du finde inspiration hos Idegryden. Alternativt kan du også ønske dig tilskud til husleje, liftkort, jägerbombs eller hvad du nu står og mangler lommepenge til.

Artiklen er sponsoreret

Forrige artikelBil eller fly – hvilken transportform passer til din næste skiferie?
Næste artikelThomas Uhrskov – Dansk skiløbs nestor.
Skiavisen er Danmarks største skiavis med nyheder om ski og snowboard, lær at stå på ski og få anmeldelser af rejser og udstyr til ski.